17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΦ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, ανέλαβε τα ηνία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, μετά από απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Αντιπρόεδρος Α’, αναλαμβάνει ο Διομήδης Λυμπέρης, Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.

Αντιπρόεδρος Β’, αναλαμβάνει ο Σπυρίδων Σαπουνάς, Ιατρός Ενδοκρινολόγος, με αρμοδιότητα ζητήματα επιστημονικών ερευνών και δράσεων.

Τακτικό Μέλος θα είναι η Μαρία Κωνσταντή, Καθηγήτρια Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αναπληρωτή τον Γεώργιο Παπαζήση, Καθηγητή φαρμακολογίας-Κλινικής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

Επίσης, τακτικό Μέλος θα είναι ο Γεώργιος Χαμηλός, Καθηγητής Μικροβιολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βασιλόπουλο, Καθηγητή Αιματολογίας-Μοριακής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Δρ. Ευάγγελος Μανωλόπουλος

Είναι Καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) στην Αλεξανδρούπολη και του Τμήματος Κλινικής Φαρμακολογίας του Ακαδημαϊκού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Έλαβε το διδακτορικό του στη Φαρμακολογία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας το 1991.

Μεταξύ 1992 και 1995 πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Milwaukee Clinical Campus του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια εργάστηκε για 3 χρόνια (1995-98) στην Ιατρική Σχολή του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίνης του Βελγίου. Από το 1998 ο Δρ. Μανωλόπουλος είναι μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Θράκης. Από το 2001 έχει αναπτύξει και διδάσκει ένα μάθημα Φαρμακογενετικής, ένα από τα πρώτα που εισήχθησαν σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής Σχολής παγκοσμίως. Έχει συγγράψει περισσότερες από 115 δημοσιεύσεις που έχουν λάβει περισσότερες από 2900 αναφορές, συμπεριλαμβανομένου ενός στο New England Journal of Medicine ως κύριος συγγραφέας (NEJM 369: 2304, 2013).

Τα τρέχοντα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν βασική έρευνα και κλινικές εφαρμογές της φαρμακογονιδιωματικής και επιγενετικής σε φάρμακα που χρησιμοποιούνται σε αντιπηκτική θεραπεία, διαβήτη, ογκολογία και ψυχιατρικές ασθένειες. Επιπλέον, έχει μακροχρόνιο ενδιαφέρον για τη φυσιολογία των ενδοθηλιακών κυττάρων και την αθηροσκλήρωση. Διευθύνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΔΠΘ “Κλινική Φαρμακολογία και Θεραπευτική” καθώς και την Επιτροπή Ερευνας του Ιατρικού Τμήματος. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βασικής και Κλινικής Φαρμακολογίας από το 2017. Είναι επίσης εκλεγμένος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας (ESPT) ενώ συμμετέχει και στο ΔΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κλινικής Φαρμακολογίας (EACPT).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό