16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το μοιραίο ατύχημα στο σκι του Μίχαελ Σουμάχερ συμπλήρωσε 10ετία

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι η μέρα που σόκαρε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εκτός πίστας. Διότι εντός, τα όσα συνέβησαν γύρω από τον χαμό του Άιρτον Σένα στην Ίμολα το 1994 μάλλον δεν θα ξεπεραστεί ποτέ.

Μακριά από τη θορυβώδη δράση της Formula1, τόπος θρήνου και μοιραίου το 2013, ήταν το θέρετρο Μεριμπέλ της Γαλλίας. Μία πίστα του Σκι, μία άτυχη στιγμή, ο 7άκις πρωταθλητής της F1, Μίχαελ Σουμάχερ παίρνει λάθος πορεία, οδεύει σε αχαρτογράφητη περιοχή και το κεφάλι συγκρούεται με την περιβόητη πέτρα. Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τότε και η κατάσταση της υγείας του θυμίζει ακόμα… σταυρόλεξο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Το μοιραίο συμβάν που άλλαξε όλη την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κυρίως την οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ, με τη σύζυγό του Κορίνα και τον αδερφό του, επίσης οδηγό, Ραλφ να είναι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στις 29 Δεκεμβρίου, έναν χρόνο μετά από την απόσυρσή του από τη Formula1, ο Γερμανός πρώην πιλότος, έμπειρος στις καταβάσεις Σκι, ήταν σε χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Μεριμπέλ της Γαλλίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μετά τις 11 το πρωί, ο τότε 44χρονος Σουμάχερ αρχίζει την καθιερωμένη του βόλτα στις πίστες. Ακολουθεί λάθος διαδρομή, συνέχισε την πορεία του και όταν κατάλαβε ότι δεν είναι η σωστή, ήδη ήταν αργά. Προσέκρουσε σε μία πέτρα, αναγκάστηκε να πέσει προς τα μπρος, με συνέπεια να χτυπήσει σε άλλον έναν βράχο στο διάβα του, ο οποίος μάλιστα του έσπασε το κράνος.

Συνέπεια αυτού ήταν να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, να μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο, το οποίο σύντομα έγινε τόπος συγκέντρωσης όλων των φίλων της Formula1 και κυρίως αυτών της Ferrari, με την οποία έζησε τόσες και τόσες στιγμές.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η 10ετή πορεία του έκτοτε παραμένει ένα ερωτηματικό. Πέραν των αρχικών ιατρικών τοποθετήσεων τους πρώτους μήνες μετά το μοιραίο συμβάν, ο Σουμάχερ βρίσκεται στο… κατφύγιο-σπίτι του στην Ελβετία, με την Κορίνα να επιτρέπει μόνο σε ελάχιστους την πρόσβαση στην οικεία του. Σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ της Bild, περίπου 15 ιατροί, φυσιοθεραπευτές και μασέρ ασχολούνται καθημερινά με την αποκατάσταση του Σουμάχερ. Πληροφορίες ανέφεραν ότι το 2019 βρίσκεται σε νοσοκομείο στο Παρίσι για μία νέα είδους θεραπεία.

Αυτές τις ημέρες το γερμανικό κρατικό κανάλι ARD ρίχνει ίσως παραπάνω φως στη ζωή του νυν 54χρονου Γερμανού. Δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων με τίτλο «Being Michael Schumacher». Μάλιστα στην αρχή της σειράς εμφανίζεται ο ίδιος ο Σουμάχερ να προλογίζει με τη ατάκα «τώρα αρχίζουμε», αλλά όπως αποκάλυψε δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού, είναι από έξτρα-γυρίσματα που έγιναν το 2012.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό