19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Το μεγαλύτερο «δώρο» που έχει δοθεί ποτέ σε πληροφοριοδότη από τη SEC

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) επιβράβευσε πληροφοριοδότη με 279 εκατ. δολάρια. Η ρυθμιστική αρχή δεν αποκάλυψε βεβαίως την ταυτότητά του ούτε ποια υπόθεση αφορούσαν οι πληροφορίες. Ωστόσο επιβεβαίωσε πως είναι το υψηλότερο ποσό που έχει δώσει ποτέ ως επιβράβευση σε μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Το ποσό είναι μάλιστα υπερδιπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ: 114 εκατ. δολάρια είχαν δοθεί σε πληροφοριοδότη από τη SEC τον Οκτώβριο του 2020.

«Όπως αποκαλύπτει και το βραβείο αυτό, υπάρχει πραγματικά ισχυρό κίνητρο για πληροφοριοδότες να βγουν μπροστά με αληθείς, ακριβείς πληροφορίες σχετικά με πιθανές παραβάσεις των κανονισμών για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές» δήλωσε ο Γκάρμπιρ Γκριούαλ, διευθυντής του Τμήματος Επιβολής της SEC.

Τα ποσά στους πληροφοριοδότες πληρώνονται από ένα επενδυτικό fund που καθιερώθηκε από το Κογκρέσο και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πρόστιμα που επιβάλλει η SEC σε παραβάτες. Τα «βραβεία» στους πληροφοριοδότες μπορούν να κινηθούν από το 10% έως το 30% των χρημάτων που εισπράττει η SEC – εφόσον το πρόστιμο που έχει επιβάλλει υπερβαίνει το 1 εκατ. δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό