16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το «κοινό πόρισμα» Κασσελάκη-Ανδρουλάκη χτίζει γέφυρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ημέρα υποκλοπών η χθεσινή για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που κύλησε σχεδόν μονοθεματικά. Και είναι σαφές ότι οι κινήσεις Κασσελάκη γύρω από την υπόθεση, μιας και της συνάντησης με Ανδρουλάκη προηγήθηκαν οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των Ανεξάρτητων Αρχών Χρήστο Ράμμο και Κων/νο Μενουδάκο, είχαν «άρωμα» Τσίπρα.

Άλλωστε, στην Κουμουνδούρου ξεκαθαρίζουν ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να δίνει μεγάλο βάρος στα ζητήματα του κράτους δικαίου εξαντλώντας κάθε πολιτική και θεσμική πρωτοβουλία προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πληροφορίες λένε πως το πολιτικό μαρκάρισμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς το Μέγαρο Μαξίμου θα εντείνεται. Σημειωτέον, ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ αναμένεται να συνομιλήσει με τον επίτροπο οικονομικών τη Ε.Ε. Πάολο Τζεντιλόνι αλλά και με μέλη της επιτροπής LIBE, που ερευνά την υπόθεση.

Εκ των πραγμάτων, οι προβολείς στράφηκαν στο «κοινό πόρισμα» Κασσελάκη-Ανδρουλάκη όχι μόνο για την υπόθεση των υποκλοπών. Το Flash.gr είχε επισημάνει ότι η συνάντηση των δύο μόνο εθιμοτυπική δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ακόμη κι αν επρόκειτο για ένα κλασσικό τετ α τετ πολιτικών αρχηγών. Και μπορεί το σκάνδαλο των υποκλοπών να βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας, ωστόσο τα πολιτικά μηνύματα που βγήκαν από τη χθεσινή, αν μη τι άλλο πλούσια ειδησεογραφικά, ημέρα σχετίζονται με τις γέφυρες που φαίνεται να δημιουργήθηκαν μετά από καιρό μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη.

Πέρα από το ότι η συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών στο γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, υπήρξαν κοινά σημεία που αποτυπώθηκαν με ευκρίνεια. Αρχικά, η συνάντηση έγινε σε απολύτως φιλικό κλίμα. Δεύτερον, φαίνεται πως υπήρξε συμφωνία να σταλεί από τα γραφεία Τύπου κοινή ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνάντησης. Εν τούτοις, τη διαφορά κάνουν πολλές φορές οι λεπτομέρειες. Μεταξύ άλλων, στην ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «δέχτηκε» τον Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του, ενώ από την Κουμουνδούρου σημειώνουν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «συναντήθηκε» με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το τρίτο βέβαια, ίσως πιο κρίσιμο σημείο της«κοινής» διαρροής είναι η συμφωνία των δύο να υπάρξει συνεννόηση για κομβικά ζητήματα που «πλήγωσαν» την πολιτική ζωή. Συνεννόηση λοιπόν για να πέσει άπλετο φως, τόσο στην υπόθεση των υποκλοπών όσο και στην τραγωδία των Τεμπών.

Τούτων δοθέντων, είναι προφανές ότι οι δύο πλευρές βρήκαν για πρώτη φορά κάποια κοινά σημεία αναφοράς, ενώ χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες για το ζήτημα των ανεξάρτητων αρχών, στηλιτεύοντας παράλληλα την επιλογή της κυβέρνησης να αλλάξει την σύνθεσή τους με τη βοήθεια του Κυριάκου Βελόπουλου.

Παρ’ όλα αυτά, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα, θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ακολουθείται η λογική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο». Το αν θα ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες -περνώντας από τα λόγια στην πράξη- θα εξαρτηθεί από αρκετές παραμέτρους. Πάντως, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες η σχέση των δύο πολιτικών πλευρών παραμένει ανταγωνιστική και στο τέλος της ημέρας το ζητούμενο είναι το ποιος θα κάνει «κουμάντο» την επομένη των ευρωεκλογών στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό