16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το κινητό τηλέφωνο αποκαλύπτει την διάθεση της γάτας

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι δημιουργοί εφαρμογών κινητών τηλεφώνων άρχισαν να ασχολούνται πλέον και με τα αγαπημένα μας κατοικίδια. Η εταιρεία Sylvester από τον Καναδά που ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών υγείας για ζώα παρουσίασε το «Tably», μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα η οποία σύμφωνα με τους δημιουργούς της μπορεί να αντιλαμβάνεται την ψυχολογική κατάσταση μιας γάτας και να ενημερώνει σχετικά τον κάτοχο της. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να διακρίνει αν η γάτα αισθάνεται κάποιο πόνο ώστε να πάρει τον δρόμο για τον κτηνίατρο.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία μηχανικής μάθησης, μια μέθοδο τεχνητής νοημοσύνης, με την οποία αναλύονται μια σειρά από επιλεγμένα σημεία της γάτας όπως η θέση του αυτιού, του κεφαλιού της και των ματιών της καθώς και η στάση της μουσούδας και των μουστακιών της. Η ανάλυση αυτή μπορεί να αποκαλύψει σύμφωνα με τους δημιουργούς της τόσο την ψυχική κατάσταση της γάτας όσο και το αν πονάει με ποσοστό επιτυχίας 97%.

Η εφαρμογή που προς το παρόν λειτουργεί σε λειτουργικό iOs (Apple) αναπτύχθηκε με δεδομένα από μια κλινική γατών στο Κάλγκαρι του Καναδά. Για να γίνει σωστά η ανάλυση πρέπει ο κάτοχος της γάτας να καταγράψει μια απόλυτα καθαρή φωτογραφία της γάτας η οποία να καταγράφει όλα τα σημεία που πρέπει να μελετηθούν γεγονός που σύμφωνα με όσους έχουν δοκιμάσει την εφαρμογή δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί αφού οι γάτες δεν ποζάρουν με άνεση και ηρεμία στον φωτογραφικό φακό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό