16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το ισπανικό πρακτορείο EFE για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να ρίξει φως στο σκάνδαλο παρακολούθησης του επικεφαλής του κόμματος  ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ» αναφέρεται τηλεγράφημα του ισπανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου EFE, που αναδημοσιεύεται σε ηλεκτρονικά μέσα στην Ισπανία.

Το EFE υποστηρίζει ότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απέφυγε να ρίξει φως στην υπόθεση του σκανδάλου παρακολουθήσεων του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς επίσης και δημοσιογράφων, αν και επανέλαβε ότι αποτελεί λάθος, υπερασπιζόμενος όμως το έργο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. 

Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης που ζήτησε η αντιπολίτευση σχετικά με το λεγόμενο ελληνικό Watergate – όπως σημειώνεται – ο κ. Μητσοτάκης, αντί να δώσει απαντήσεις, «έριξε την μπάλα» στον επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι επί πρωθυπουργίας του γίνονταν επίσης παρακολουθήσεις και ρωτώντας τον αν ήξερε ποιοι παρακολουθούνταν τότε από την ΕΥΠ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν γνώριζε ότι η ΕΥΠ – που υπάγεται απευθείας στο Γραφείο του, όπως αναφέρεται –  παρακολουθούσε το τηλέφωνο του ευρωβουλευτή κ. Ανδρουλάκη, όταν ο τελευταίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ προέβαλε το έργο της κυβέρνησής του τόσο στο να εμποδιστεί «μια μαζική είσοδος μεταναστών» στην Ελλάδα μέσω  των ελληνοτουρκικών συνόρων, την περασμένη χρονιά, όσο και σε θέματα  άμυνας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και της εγκληματικότητας.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ενήργησε άμεσα όταν ενημερώθηκε για το  θέμα της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη εγκρίνει αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι έδωσε την εντολή παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη και ότι είναι «ο εγκέφαλος ενός παρακρατικού μηχανισμού». Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επίσης την παραίτηση του κ. Μητσοτάκη και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για να «επανέλθει η δημοκρατική κανονικότητα» στην Ελλάδα.      

Ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπόρεσε να παρέμβει στη συζήτηση, επειδή δεν είναι βουλευτής, αλλά ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, έκανε επίσης λόγο για δημιουργία ενός παρακρατικού μηχανισμού από τον κ. Μητσοτάκη.Τέλος, ο επικεφαλής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε ότι εδώ και χρόνια το κόμμα του καταγγέλλει τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην έδρα του ΚΚΕ στην Αθήνα, από τις κυβερνήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ.          

: EFE    

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό