17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το θαυματουργό φυτό που ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το τζίντζερ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας αναφορικά με τα ισχυρά του οφέλη στο σάκχαρο του αίματος, καθώς περιέχει ισχυρές πολυφαινόλες όπως η τζιντζερόλη, που καταπολεμούν τη φλεγμονή.

Το τζίντζερ, ή αλλιώς πιπερόριζα, είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale.

Τα χαρακτηριστικά του

Έχει χρυσαφένιο χρώμα και ινώδη υφή. Διαθέτει έντονο, πικάντικο άρωμα και γεύση, με μια ελαφριά γλυκύτητα.Χρησιμοποιείται φρέσκο, αποξηραμένο ή σε σκόνη.

Οι χρήσεις του

Στην μαγειρική, προσδίδει γεύση σε κρέατα, ψάρια, λαχανικά και όσπρια. Χρησιμοποιείται σε πιάτα της ινδικής, ασιατικής και δυτικής κουζίνας. Αποτελεί βασικό συστατικό σε γλυκά και αρτοσκευάσματα, όπως μπισκότα και κέικ. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή τσαγιού, ginger ale και άλλων ροφημάτων. Προσδίδει γεύση και ζεστασιά σε ζεστά ροφήματα.

Στην Ιατρική χρησιμοποιείται γιατί έχει  αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Βοηθά στην ανακούφιση από ναυτία, δυσπεψία και πονοκέφαλο. Χρησιμοποιείται σε εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση ρευματισμών και αρθρίτιδας.

Διαβάστε αναλυτικά στο News4helth.gr  τα στοιχεία της έρευνας για την ευεργετική επίδραση του τζίντζερ στα επίπεδα σακχάρου του αίματος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό