20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το ημερολόγιο της άρρωστης δούκισσας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κέιτ Μίντλετον, η αγαπητή στους Βρετανούς πριγκίπισσα της Ουαλίας, βγήκε από το νοσοκομείο μετά από νοσηλεία 14 ημερών στην ιατρική δομή The London Clinic στο Marylebone μετά από εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα.

Εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον δήλωσε: «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας επέστρεψε στο σπίτι της στο Ουίνδσορ για να συνεχίσει την ανάρρωσή της μετά την επέμβαση. Η πρόοδός της είναι καλή.

Ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα επιθυμούν να πουν ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα του London Clinic και ιδιαίτερα στο αφοσιωμένο νοσηλευτικό προσωπικό, για τη φροντίδα που παρείχαν». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η οικογένεια συνεχίζει να είναι ευγνώμων για τις ευχές που έχει λάβει από όλον τον κόσμο».

Το αρχικό σοκ

Ήταν 16 Ιανουαρίου όταν η Κέιτ εισήχθη στο νοσοκομείο και η ανακοίνωση από το Παλάτι σόκαρε τους πάντες. «Η πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη χθες στην κλινική του Λονδίνου για προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο για δέκα έως δεκατέσσερις ημέρες πριν επιστρέψει στο σπίτι για να συνεχίσει την ανάρρωσή της. Με βάση τις τρέχουσες ιατρικές συμβουλές, είναι απίθανο να επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις μέχρι μετά το Πάσχα».

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει το πότε θα επιστρέψει η Κέιτ, αφήνοντας το κοινό να αναρωτιέται αν θα επιστρέψει εγκαίρως για τη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα της Βασιλικής Οικογένειας στις 31 Μαρτίου.

Ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από τις συμβουλές των ιατρών. Παράλληλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα επιστρέψει στις δημόσιες υποχρεώσεις του μόλις η Κέιτ είναι καλά.

Κινδύνευσε η ζωή της μετά την επέμβαση

Πάντως, αν και ο βρετανικός Τύπος υπήρξε ιδιαίτερα φειδωλός ως προς τις πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ Μίντλετον, στην Ισπανία η εκπομπή Fiesta από το κανάλι Telecinco, υποστήριξε ότι μπορεί να εξηγήσει τι συνέβη με την κατάσταση της υγείας της.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Emma García μαζί με το πάνελ της επιχείρησαν να εξηγήσουν όλα όσα συνέβησαν και προσπάθησαν να αναλύσουν γιατί υπάρχει τόση μυστικότητα.

«Την αλήθεια, δεν θα τη μάθουμε ποτέ, εκτός αν η ανάρρωση δεν προχωρήσει όπως πρέπει, γιατί δεν θα έχουν άλλη επιλογή», σχολίασε ένας από το πάνελ.

«Μεταξύ των διαθέσιμων πληροφοριών… Είναι καλά αυτή τη στιγμή; Κινδυνεύει αυτή τη στιγμή η ζωή της;» η παρουσιάστρια σχολίασε πως η απάντηση κάθε άλλο παρά καθησυχαστική ήταν.

Προχωρώντας σε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες οι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν: «Οι γιατροί χρειάστηκε να πάρουν δραστικές αποφάσεις εκείνη τη στιγμή εξαιτίας αυτών των επιπλοκών που προέκυψαν. Η απόφαση ήταν να την ρίξουν σε τεχνητό κώμα. Έπρεπε να την κρατήσουν διασωληνώσουν. Ήταν σοβαρές επιπλοκές που δεν τις περίμεναν γιατί η επέμβαση πήγε καλά, αλλά η μετεγχειρητική πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη».

«Αυτές οι επιπλοκές προκάλεσαν στιγμές έντασης μεταξύ της ιατρικής ομάδας για να αποφασίσουν αυτό που τελικά αποφασίστηκε: να προκαλέσουν τεχνητό κώμα. Αυτό που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω είναι αν αυτό ισχύει ακόμη, αν περίμεναν ένα δεκαπενθήμερο», προσθέτει η δημοσιογράφος.

«Η ζωή της βρισκόταν σε μεγάλο κίνδυνο. Η ανησυχία στον βασιλικό οίκο ήταν αισθητή. Η μετεγχειρητική διαδικασία έγινε περίπλοκη και έπρεπε να σωθεί η ζωή της», ειπώθηκε ακόμα στο πάνελ.

Το μόνο πράγμα που είναι πραγματικό γεγονός είναι το ανήσυχο βλέμμα στο πρόσωπο του συζύγου της. Αυτή είναι η μόνη εικόνα που έχουμε δει», είπαν στην εκπομπή.

Ο μακρύς δρόμος της ανάρρωσης

Η Κέιτ Μίντλετον είδε ξανά τα παιδιά της για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με τη Dailymail, τα τρία παιδιά της Κέιτ και του Γουίλιαμ δεν είδαν καθόλου τη μητέρα τους τις 15 ημέρες που ήταν στο νοσοκομείο.

Καθώς τα παιδιά θα ήταν στο σχολείο όταν επέστρεψε στο σπίτι της στο Windsor, το πιο πιθανό είναι να την είδαν για πρώτη φορά το απόγευμα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που η Κέιτ είχε να δει τα παιδιά της.

Βασική προτεραιότητα του Γουίλιαμ και της Κέιτ είναι τα παιδιά τους και κανονίζουν έτσι τις υποχρεώσεις τους ώστε ο ένας από τους δυο να τα πηγαίνει στο σχολείο. Επίσης, έχουν φροντίσει οι περιοδείες τους στο εξωτερικό να έχουν μικρή διάρκεια ώστε να είναι στο σπίτι τα Σαββατοκύριακα.

Η Κέιτ Μίντλετον προς το παρόν θα αποφύγει κάθε έντονη δραστηριότητα και οι γονείς της και τα αδέρφια της αναμένεται να βοηθήσουν στο θέμα των παιδιών.

Σύμφωνα με το NHS, η ανάρρωση μετά από μια μεγάλη εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα με μεγάλη τομή χρειάζονται δύο έως τρεις μήνες για να μπορέσει κανείς να κινηθεί άνετα.

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε τέτοιου είδους επεμβάσεις δεν πρέπει να σηκώνουν βάρη. Το πιο πιθανό είναι η Κέιτ να ξεκινήσει φυσικοθεραπείες ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημά της.

Το πρόβλημα που την οδήγησε στο νοσοκομείο δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής. Ωστόσο από το Παλάτι διέρρευσαν ότι δεν σχετίζεται με καρκίνο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό