18.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το εσωτερικό της Mercedes EQS

Ειδήσεις Ελλάδα

H Mercedes αποκάλυψε το εσωτερικό της EQS, του πρώτου της μοντέλου που βασίζεται σε μια νέα αρθρωτή αρχιτεκτονική της εταιρείας και στο εσωτερικό ξεχωρίζει η 56″ (1,41 μέτρων) καμπυλωτή οθόνη που καλύπτει όλο το ταμπλό.
Ονομάζεται MBUX Hyperscreen και αποτελείται από τρεις οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων (12,3″), μια στο κέντρο του ταμπλό (17,7″) και μια στη πλευρά του συνοδηγού (12,3″) και είναι τοποθετημένες στο ίδιο πλαίσιο/ταμπλό, όπου υπάρχουν και δύο αεραγωγοί.

Στις βασικές εκδόσεις θα υπάρχει μια οθόνη 12,3″ για τον πίνακα οργάνων και μια οθόνη 12,8″ για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η MBUX Hyperscreen διαθέτει επεξεργαστή με 8 πυρήνες, 24 GB μνήμης RAM και απτική ανατροφοδότηση, με την εταιρία να τοποθετεί στο EQS φίλτρο αέρα HEPA που φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα.

Οι οθόνες στο κέντρο και του συνοδηγού είναι τεχνολογίας OLED, με το πλαίσιο που είναι τοποθετημένες να είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο προκειμένου να μειώνονται οι αντανακλάσεις, αλλά και να καθαρίζεται εύκολα.
Περιμετρικά του υπάρχει κρυφός φωτισμός, με το λειτουργικό σύστημα της MBUX Hyperscreen να κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης, μαθαίνοντας τις προτιμήσεις του εκάστοτε χρήστη.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 700 χλμ ανά φόρτιση, χάρη στη μπαταρία των 108 kWh. Η παρουσίασή του θα γίνει στις 15 του μηνός, με την κυκλοφορία του να ξεκινά στην Ευρώπη από τον Αύγουστο.
Η παραγωγή της EQS θα γίνεται στο “Factory 56” εργοστάσιο της εταιρίας στο Sindelfingen, εκεί όπου κατασκευάζεται και η S-Class.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό