18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η πιο γρήγορη Mercedes στην ιστορία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τελευταία προσθήκη της Mercedes στη γκάμα της AMG καταρρίπτει κάθε ρεκόρ για την εταιρία, επιταχύνοντας από τα 0-100 km/h σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, καθιερώνοντας τον εαυτό της ως το ταχύτερο μοντέλο σειράς παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα.

Μάλιστα είναι ακόμα πιο γρήγορη και από την Mercedes-AMG One, τουλάχιστον σε ότι αφορά την επιτάχυνση του 0-100 χλμ/ώρα.

Οπτικά διακρίνεται από μια θύρα φόρτισης διακριτικά τοποθετημένη στον πίσω προφυλακτήρα και διακοσμημένη με το σήμα E Performance στα φτερά.

Με συνδυασμένη απόδοση 816 ίππων και ροπή 1.080-1.420 Nm, η GT 63 S E Performance επισκιάζει με σημαντική διαφορά την προηγούμενη γενιά AMG GT Black Series.

Μόνο ο V8 κινητήρας 4,0 λίτρων αποδίδει 612 ίππους, ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας που είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος προσθέτει επιπλέον 204 ίππους.

Η ισχύς κατανέμεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AMG Performance 4Matic+, το οποίο συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων εννέα σχέσεων AMG Speedshift MCT 9G.

Την απόδοση ενισχύουν περαιτέρω χαρακτηριστικά όπως η ανάρτηση AMG Active Ride Control, η τετραδιεύθυνση και τα ισχυρά κεραμικά φρένα.

Η GT 63 S E Performance προσφέρει μια επιλογή από οκτώ προγράμματα οδήγησης. Από τη λειτουργία Electric έως τη λειτουργία Race, κάθε ρύθμιση βελτιστοποιεί την απόδοση και την οδηγική δυναμική ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, η πολυτέλεια συναντά την καινοτομία με τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ καθίσματα AMG που διαθέτουν τρία προγράμματα μασάζ και πλήθος επιλογών προσαρμογής μέσω του προγράμματος Manufaktur.

Οι ειδικές για υβριδικά οχήματα οθόνες στο σύστημα infotainment MBUX προσφέρουν διαρκή ενσωμάτωση των δεδομένων επιδόσεων και των πληροφοριών του οχήματος.

Η κυκλοφορία της στην αγορά αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι καθόλου φτηνή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό