28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι ο διάδοχος της Porsche 918 Spyder

Ειδήσεις Ελλάδα

Στα μέσα του προηγούμενου μήνα κυκλοφόρησαν αυτές οι φωτογραφίες που κατέθεσε η Porsche στο ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνιών και αρχικά θεωρήθηκε πως ενδεχομένως να μας δείχνουν τον διάδοχο της 918 Spyder.
Ωστόσο, εκπρόσωπος της Porsche δήλωσε πως οι φωτογραφίες αυτές απεικονίζουν μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση του 917 Living Legend concept που παρουσίασε πέρυσι η γερμανική εταιρία, προκειμένου να γιορτάσει τα 50στα γενέθλια του θρυλικού της αγωνιστικού. Οι φωτογραφίες αυτές δείχνουν το μοντέλο να έχει παρόμοια φωτιστικά σώματα με την 918 Spyder, ενώ σε σχέση με το 917 concept που παρουσιάστηκε, οι φωτογραφίες μας δείχνουν μια εκδοχή του μοντέλου που είναι εστιασμένο για χρήση σε δημόσιους δρόμους και όχι σε πίστες.

Δημοσιεύματα θέλουν τον διάδοχο της 918 Spyder να φορά τον υβριδικό 1.600άρη turbo κινητήρα που ετοίμασε η Porsche για την Formula 1. Το αυτοκίνητο θα έχει ως άμεσο ανταγωνιστή του Mercedes-AMG One, το οποίο θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του το 2021, λόγω των διάφορων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η γερμανική εταιρία στην ανάπτυξη του κινητήρα.

Το νέο hypercar της Porsche δεν αναμένεται στην αγορά νωρίτερα από το 2023, με την γερμανική εταιρία να έχει δηλώσει πως θα είναι ικανό να σημειώσει χρόνο 6:30 στο Nurburgring Nordschleife. Να θυμίσω πως η Porsche 918 Spyder κατάφερε να σημειώσει χρόνο 6:57, ενώ το ρεκόρ το κατέχει σήμερα η Porsche με την βελτιωμένη 911 GT2 RS με χρόνο 6:40,3. Επίσης έχει πετύχει και τον απόλυτο χρόνο, με την 919 Hybrid Evo με χρόνο 5:19,546.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό