23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Πανόπουλος ισχυρίζεται πως η Porsche αντέγραψε το Chaos

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Σπύρος Πανόπουλος, με αναρτήσεις του στα προφίλ του σε Facebook και Instagram ισχυρίζεται πως η Porsche αντέγραψε το Chaos με το Mission X Concept που παρουσίασε στις αρχές του μήνα η γερμανική εταιρία.

Συγκεκριμένα, ο Πανόπουλος αναφέρει:
Με μεγάλη μου χαρά βλέπω να επιβεβαιώνομαι πως είμασταν και είμαστε στον σωστό δρόμο στην υλοποίηση του ελληνικού υπερ αυτοκίνητου μας Chaos, σχέδια που δημιούργησα το 2018 και έχουμε καταθέσει Euipo, βλέπω ότι εμπνέουν μεγάλους κατασκευαστές γύρω μας ανά διαστήματα σε μικρό η μεγάλο ποσοστό. Ένα από αυτά είναι το καινούριο project της @porsche #porschemissionx που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες.

Εν τάχει, ο τρόπος που βγαίνει ο αέρας από τα μπροστινά φτερά, το πίσω μέρος με το diffuser, το σχέδιο του diffuser, τα πίσω φτερά το σχέδιο που συναντά το diffuser, η θέση των πίσω φώτων, η γωνιά του μπροστινού παρμπρίζ σε σχέση με την οροφή και τα φτερά είναι από τα πιο σημαντικά σημεία και μου μοιάζουν αρκετά.

Στο εσωτερικό τα καθίσματα που είναι ενσωματωμένα με το σασί, το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου τους, το μεγαλύτερο μέρος του τιμονιού και το συνολικό στήσιμο επίσης μου μοιάζουν αρκετά.

Ας τους ευχηθούμε καλή επιτυχία.
Ευελπιστώ ότι θα το τελειώσω σύντομα ώστε να δείξουμε και εμείς τις δυνατότητες μας. Στο διάστημα από την διαρροή των σχεδίων μας φρόντισα να ανανεώσω αρκετά κομμάτια του πλέον.

Ευχαριστώ για την επιμονή και την υπομονή σας, το αποτέλεσμα θα μας ανταμείψει.
Ο Πανόπουλος είχε δηλώσει πως το Chaos θα παρουσιαζόταν κάποια στιγμή τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο φτάσαμε Ιούνιο του 2023 και Chaos δεν έχουμε δει ακόμη.
Το μόνο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα είναι ορισμένες renderings φωτογραφίες. Ο ίδιος συνεχίζει να υποστηρίζει πως η ανάπτυξη του Chaos συνεχίζεται και πως όταν είναι έτοιμο θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παρουσίασης.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πανόπουλος δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενημέρωση σχετικά για το ηλεκτρικό Cubicle που η αρχική ανακοίνωση το ήθελε να κυκλοφορεί στην αγορά στα τέλη του 2022, ούτε για το υδρογονοκίνητο Zion, που όταν είχε παρουσιαστεί είχε γίνει γνωστό πως θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης μέσα στο 2022 και στα τέλη του 2022/αρχές του 2023 θα κυκλοφορούσε στην αγορά.

Από την άλλη, η Porsche, κατά την παρουσίαση του πρωτότυπου, με το οποίο γιόρτασε τα 75α γενέθλια της, έκανε γνωστό πως αυτό μας δείχνει το πως θα μοιάζει το επόμενο hypercar της, το διάδοχο μοντέλο της 918 Spyder, που θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και το οποίο υπόσχεται πως θα γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring.

Σύμφωνα με την Porsche, το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται σε μια αρχιτεκτονική 900 volt και θα έχει αναλογία 1 ίππου ανά 1 κιλό βάρους. Επίσης θα παράγει πολύ μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμική πίεση από την 911 GT3 RS και θα φορτίζει περίπου δύο φορές πιο γρήγορα από την Taycan Turbo S.

Ο σχεδιασμός του Mission X Concept αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της εταιρίας στο Le Mans. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με την “γυάλινη φούσκα” να καλύπτει τον χώρο των επιβατών που προστατεύεται από έναν εξωσκελετό από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.
Στο εσωτερικό υπάρχουν bucket καθίσματα από CFRP, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων ψηφιακός πίνακας οργάνων, αγωνιστικής σχεδίασης τιμόνι, με τον συνοδηγό να έχει μπροστά του μια βάση για την τοποθέτηση αναλογικών ή ψηφιακών χρονομέτρων.

Το πακέτο των μπαταριών είναι τοποθετημένο πίσω από το καθίσματα, σε μια λεγόμενη διάταξη “e-core” που προορίζεται να δημιουργήσει το ίδιο είδος δυναμικής συμπεριφοράς ενός κεντρομήχανου αυτοκινήτου.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,5 μέτρα, πλάτος 2 μέτρων, ύψος 1,2 μέτρων, μεταξόνιο 2,73 μέτρων και φορά ζάντες 20″ μπροστά και 21″ πίσω, με τις τελευταίες να έχουν διαφανείς αερολεπίδες, οι οποίες είναι σχεδιασμένες σαν τουρμπίνες για καλύτερη ψύξη των φρένων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό