23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το αδιανόητο νούμερο του Νόλε στο Roland Garros που δείχνει τη διαφορά του από τους υπόλοιπους

Ειδήσεις Ελλάδα

ROLAND GARROS

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΛΙΔΗΣ
12.06.2023 | 14:00

Serbia’s Novak Djokovic holds the trophy as he celebrates winning the men’s singles final match of the French Open tennis tournament against Norway’s Casper Ruud in three sets, 7-6, (7-1), 6-3, 7-5, at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, June 11, 2023. Djokovic won his record 23rd Grand Slam singles title, breaking a tie with Rafael Nadal for the most by a man. (AP Photo/Aurelien Morissard)
2023 AURELIEN MORISSARD / AP PHOTO

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στην κατάκτηση του Roland Garros για τρίτη φορά στην καριέρα του και υπάρχει ένα νούμερο που δείχνει την τεράστια διαφορά του από τους υπόλοιπους.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε για μία ακόμα φορά ιστορία αφού κατέκτησε το Roland Garros και έφτασε τους 23 τίτλους σε Grand Slam ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου ο Νόλε χρειάστηκε να ξεπεράσει αρκετά εμπόδια και ταυτόχρονα να αποδείξει για μία ακόμα φορά πως στα 36 του χρόνια παραμένει σε τοπ επίπεδο.

Αν εξαιρέσει κανείς τον αγώνα του με τον Αλκαράθ στον οποίο παίχτηκαν ουσιαστικά δύο σετ, αφού στα άλλα δύο ο Ισπανός ήταν τραυματίας, ο Νόλε έφτασε απόλυτα ελεγχόμενα στον στόχο του.

Επίδοση που ξεπερνά τη λογική

Υπήρξε ωστόσο ένας αριθμός που δείχνει την ουσιαστική διαφορά του με όλους τους υπόλοιπους και κυρίως τον απίστευτο τρόπο διαχείρισης των κρίσιμων πόντων.

Από τα επτά παιχνίδια που έδωσε στην πορεία του μέχρι τον τίτλο, στα πέντε από αυτά ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιξε τουλάχιστον ένα σετ στο τάι μπρέικ.

Πάμε τώρα να δούμε τα νούμερά του σε αυτή τη συνθήκη. Ο Νόλε συνολικά έπαιξε έξι τάι μπρέικ επικρατώντας σε όλα. Κι αν αυτό το 100% που είχε σε τάι μπρέικ δεν είναι αρκετό πάμε να δούμε και τα επί μέρους στοιχεία.

Σε αυτά τα έξι τάι μπρέικ ο Νόλε έπαιξε 55 πόντους από τους οποίους κατέκτησε του 42, χάνοντας μόλις 13. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό; Σε αυτούς τους 55 πόντους και κάτω προφανώς από την ιδιαίτερη συνθήκη των τάι μπρέικ δεν έκανε ούτε ένα αβίαστο λάθος!

Δίχως αμφιβολία πρόκειται για μία αδιανόητη επίδοση που δείχνει και την τεράστια διαφορά του από τους υπόλοιπους τενίστες που υπάρχουν στο κορτ.

Τα αποτελέσματα του Τζόκοβιτς στα τάι μπρέικ

Κοβάτσεβιτς 7-6 (1)
Φούτσοβιτς 7-6 (2)
Νταβίντοβιτς Φοκίνα 7-6 (4), 7-6 (5)
Χατσάνοφ 7-6 (0)
Ρουντ 7-6 (1)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό