16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Άμστερνταμ μειώνει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δήμος του Άμστερνταμ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις εργασίες για να θέσει σε ισχύ το νέο όριο ταχύτητας, που θα ενεργοποιηθεί από τις 8 Δεκεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή της δεύτερης εβδομάδας του τελευταίου μήνα του έτους, εντός της Ολλανδικής πρωτεύουσας τα οχήματα θα μπορούν να κινούνται με μέγιστη ταχύτητα τα 30 χλμ/ώρα.

Γι’αυτό, η πόλη ξεκίνησε σήμερα τις προετοιμασίες. Θα υπάρχουν 5.000 νέα σήματα κυκλοφορίας, ενώ χρειάζονται αναπροσαρμογή 170 φωτεινοί σηματοδότες. Θα προσαρμοστούν επίσης οι LED επιγραφές και όσοι κινούνται μέχρι τα 30 χλμ/ώρα θα αντικρίζουν ένα χαμόγελο, ενώ όσοι το υπερβαίνουν θα βλέπουν ένα λυπημένο πρόσωπο.

Το Άμστερνταμ διοργανώνει επίσης μια εκστρατεία για την κυκλοφορία με σύνθημα “Κάνουμε 30, ο ένας για τον άλλον”. Αυτό υπενθυμίζει στους αυτοκινητιστές στην πόλη ότι τα 30 χλμ/ώρα θα είναι η νέα κανονικότητας τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το όριο ταχύτητας δεν θα ισχύει για όλο το Άμστερνταμ, αλλά είναι αλήθεια ότι περισσότερο από το 80% της πόλης θα έχει αυτό το όριο. Ωστόσο, τα λεωφορεία και τα τραμ εξαιρούνται, καθώς αυτά θα επιτρέπεται να κινούνται μέχρι 50 χλμ/ώρα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων προτείνει όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα στους περισσότερους δρόμους της πόλης

[Photos credit: depositphotos.com]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό