21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τους επόμενους μήνες η απόφαση του Εκλογοδικείου για τους «Σπαρτιάτες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα σενάρια σε περίπτωση που εκπέσουν οι βουλευτές του κόμματος

Κοντά τις ευρωεκλογές αναμένεται η απόφαση του Εκλογοδικείου για τύχη του κόμματος των «Σπαρτιατών».

Χθες Τετάρτη εκδικάστηκαν στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προσφυγές που έχουν κατατεθεί για τη νομιμότητα της συμμετοχής στο Κοινοβούλιο του κόμματος «Σπαρτιάτες». Σύμφωνα με την δικαστική συντάκτρια του ΣΚΑΪ, Ιωάννα Μάνδρου, αυτή είναι η πρώτη φορά στην μεταπολίτευση, όπου κρίνεται η τύχη ενός ολόκληρου κόμματος, εάν δηλαδή θα εκπέσουν οι βουλευτές και θα βγουν από την Βουλή.

Σύμφωνα με την δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ, οι προσφυγές αναφέρουν, ότι οι «Σπαρτιάτες» κακώς μπήκαν στη Βουλή, κακώς μετείχαν στις εκλογές, διότι πίσω από αυτό το κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο και με την βοήθεια που βγήκε, ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, κάτι που η νομοθεσία απαγορεύει. Εν ολίγης, υπήρξε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος. Όπως είπε η κ. Μάνδρου, η πιθανότητα να εκπέσουν οι βουλευτές του κόμματος, αυξάνεται πολύ, καθώς αυτή την στιγμή υπάρχει ανοιχτή ποινική έρευνα από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έχει καλέσει ως υπόπτους όλους του βουλευτές των «Σπαρτιατών» για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, καθώς έχει θεωρήσει, ότι υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις, ότι ο Κασιδιάρης ήταν πίσω από το κόμμα.

Αν εκπέσουν τελικά οι βουλευτές, το σενάριο με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας είναι η αντικατάσταση από βουλευτές των λοιπών κομμάτων, που έχει το κάθε κόμμα στην εκλογική περιφέρεια, που έχει εκλεγεί βουλευτής των Σπαρτιατών. Ως αποτέλεσμα, τα σημερινά κόμμα να αυξήσουν τις έδρες τους. Όσον αφορά το σενάριο για επανάληψη των εκλογών στις συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, αυτό δεν θεωρείται τόσο πιθανό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό