17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τουλάχιστον τρεις νεκροί από έκρηξη σε υδροηλεκτρική μονάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις έχουν τραυματιστεί και έξι αγνοούνται μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη (09/04) σε τεχνητό φράγμα στην ορεινή περιοχή Σουβιάνα, στην Μπολόνια της βόρειας Ιταλίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε τριάντα μέτρα κάτω από το επίπεδο του τεχνητού φράγματος και η παροχή πρώτων βοηθειών δυσχεραίνεται λόγω του ότι πολλοί χώροι του κέντρου παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας έχουν πλημμυρίσει, ενώ σε άλλα σημεία της εγκατάστασης υπάρχει πολύς καπνός. Η γύρω περιοχή, πάντως, θεωρείται ασφαλής αφού, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του φράγματος.

Ο Μάρκο Μασινάρα, δήμαρχος της γειτονικής πόλης Camugnano, δήλωσε ότι βρέθηκαν τρία πτώματα και τέσσερις αγνοούνται, ενώ τρεις «τραυματίστηκαν άσχημα» και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ανέφερε ακόμα ότι οι αριθμοί «ενημερώνονται».

Από την πλευρά της, η εταιρεία Enel, η οποία διαχειρίζεται το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, είπε ότι είχε εκκενώσει το σημείο και βρισκόταν σε συντονισμό με διασώστες από την πυροσβεστική.

Ο Μασινάρα σημείωσε ότι μια φωτιά ξέσπασε κάτω από το επίπεδο του εδάφους, προσθέτοντας ότι «το εργοστάσιο είναι όλο κάτω από το επίπεδο της λίμνης, σε βάθος περίπου 30 μέτρων».

Όπως είπε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, οι πρώτες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι γίνονταν εργασίες σε έναν στρόβιλο τη στιγμή του ατυχήματος.

«Μου είπαν ότι η πυροσβεστική προσπαθεί να έχει πρόσβαση αλλά αντιμετωπίζει δυσκολίες», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό