18.8 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Τουλάχιστον μία 5ετία για να καρποφορήσει ξανά ο Κάμπος

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην εκπομπή του NaftemporikiTV, «12:00-14:00» με την Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Ο Καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε πως «Είναι μεγάλη η καταστροφή, μεγαλύτερη από ότι την υπολόγιζαν άνθρωποι με εμπειρία σε αυτά τα θέματα, χρειάζεται πλέον ειδική αντιμετώπιση γιατί η καταστροφή αυτή έχει πολλές διαστάσεις, στον κοινωνικό τομέα πρέπει να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι σε δεινή θέση, υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα, υπάρχουν επιπτώσεις στον βιομηχανικό τομέα, στον τουριστικό τομέα αλλά και επιπτώσεις στις υποδομές που έχουν καταστραφεί όπως επίσης και τα δίκτυα».

Ο κ. Λέκκας τόνισε πως «Πρέπει να δούμε τις υποδομές ανά είδος υποδομής, δεν μπορούμε να τις δούμε συνολικά όλες, υπάρχουν πολλές κατηγορίες υποδομών που έχουν υποστεί ζημιές, υπάρχει φυσικά και θέμα στατικότητας των κτηρίων στην περιοχή και εκεί όμως πρέπει να διακρίνουμε κατηγορίες, ακόμα και σύγχρονα σπίτια μπορεί να είναι μη κατοικήσιμα. Πρότεινα να αρχίσουμε από την αρχή τον σχεδιασμό μας, αυτή την στιγμή τεχνικά επιστημονικά δεν έχουμε αναλύσει τους παράγοντες εκείνους που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή».

Διαβάστε ακόμη

Λάρισα: Ανησυχία για τσουχτερές τιμές και ελλείψεις στις λαϊκές αγορές

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό