16.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι σημαίνει η επανεκλογή Ερντογάν για τις σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση και την Ελλάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Θεώρησα αναμενόμενη την νίκη του Ερντογάν, όταν ελέγχεις όλους τους μοχλούς της εξουσίας και τα ΜΜΕ είναι σχεδόν προφανές ότι δεν θα σε σταματήσει τίποτα, ήταν πολύ μεγάλο το διακύβευμα για τον ίδιο, δεν θα άφηνε ο Ερντογάν να χάσει αυτές τις εκλογές» δήλωσε ο Γιάννης Βαληνάκης, καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Βαληνάκης ανέφερε πως «ο Ερντογάν από εδώ και πέρα θα είναι ασυγκράτητος και στο εσωτερικό αλλά και στα εξωτερικά ζητήματα, ο τουρκικός λαός θέλει τον ηγέτη αυτό με τις μεγάλες ιδέες που του παρέχει, η Τουρκία δεν είναι μια δυτική δημοκρατία, δεν πρωτεύει η επιβίωση η καθημερινή, στο μυαλό τους ο Ερντογάν τους προσφέρει μια μεγάλη Τουρκία, ο Ερντογάν θα συνεχίσει όπως και σήμερα, θα κρατήσει μακριά το ΔΝΤ και την βοήθεια της δύσης στην οικονομία».

Ο κ. Βαληνάκης υποστήριξε πως «η Τουρκία έχει αποφασίσει ότι θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική, θεωρεί τον εαυτό της ισότιμη δύναμη με τη Γαλλία, έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό της, η Τουρκία βλέπει ότι μπορεί να παίζει και με τη Δύση και να παίρνει και από τη Ρωσία ό,τι μπορεί να πάρει».

«Ο Ερντογάν θέλει να δίνει λίγα και να παίρνει πολλά, νομίζω ότι θεωρεί ότι μπορεί να πάρει περισσότερα από την Ελλάδα, η στρατηγική που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια της ενίσχυσης της αποτροπής πρέπει να συνεχιστεί και κυρίως θα χρειαστούν διπλωματικές κινήσεις» σημείωσε ο κ. Βαληνάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό