23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι ετοιμάζει η Nissan για το άμεσο μέλλον;

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Nissan ετοιμάζεται για μια εκτεταμένη ανανέωση της γκάμας της έως το 2027 με το φιλόδοξο επιχειρηματικό πλάνο “The Arc”, που προβλέπει την παρουσίαση 30 νέων μοντέλων.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των μοντέλων θα εστιάζεται στην ηλεκτροκίνηση, με 16 από αυτά να είναι υβριδικά ή ηλεκτρικά.

Παράλληλα, η Nissan θα διατηρήσει μια ποικιλία επιλογών, συμπεριλαμβανομένων 14 μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το πλάνο περιλαμβάνει επίσης περιφερειακές στρατηγικές, με την ανάπτυξη νέων μοντέλων να προσαρμόζεται στις ανάγκες και απαιτήσεις των διαφόρων αγορών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, για παράδειγμα, σχεδιάζεται η παρουσίαση 7 ολοκαίνουργιων μοντέλων με έμφαση στην ανανέωση της γκάμας των επιβατικών αυτοκινήτων.

Σε άλλες αγορές, η Nissan εστιάζει στα crossover και SUV, ανταποκρινόμενη στις τρέχουσες τάσεις. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, προβλέπεται η παρουσίαση 6 νέων μοντέλων, με σημαντική αύξηση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Nissan επίσης στοχεύει στη μείωση του κόστους παραγωγής των ηλεκτρικών οχημάτων και στην επίτευξη ισοτιμίας κόστους μεταξύ αυτών και των οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης έως το 2030. Επίσης, εξετάζει προηγμένες τεχνολογίες μπαταριών, συμπεριλαμβανομένων solid state μπαταριών, για βελτίωση της απόδοσης και της ταχύτητας φόρτισης.

Αν και το πλάνο δεν αναφέρει συγκεκριμένες συνεργασίες, φήμες περιλαμβάνουν συζητήσεις με εταιρείες όπως η Fisker και η Honda για πιθανές συνεργασίες στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων. Ωστόσο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις συνεργασίες.

Τέλος, δεν αναφέρεται συγκεκριμένος διάδοχος για το εμβληματικό GT-R, αλλά υπάρχουν πιθανότητες εισαγωγής ενός ηλεκτρικού διαδόχου μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό