17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Την ABN Amro ενδιαφέρεται να εξαγοράσει η BNP Paribas

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BNP Paribas έχει εκφράσει ενδιαφέρον για μια πιθανή εξαγορά της ABN Amro Bank, της ολλανδικής κρατικής εταιρείας.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας επικοινώνησε πρόσφατα για συνάντηση με την ολλανδική κυβέρνηση και συζήτησε το ενδιαφέρον της για μια συναλλαγή, είπαν οι άνθρωποι, αναφέρει το Bloomberg. Η BNP προσελκύεται από το λιανικό και εταιρικό franchise της ABN Amro και την ευκαιρία να επεκταθεί στη Βόρεια Ευρώπη.

Η μετοχή της ABN Amro εκτινάχθηκε στα ύψη στο Άμστερνταμ, κερδίζοντας έως και 18,4% και διαπραγματεύτηκε άνοδο άνω του 12% στα 11,55. Η μετοχή έχει υποχωρήσει περίπου 10% φέτος, δίνοντας στην τράπεζα αγοραία αξία 10,9 δισεκατομμυρίων ευρώ (11,45 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η ολλανδική κυβέρνηση δεν εξετάζει σοβαρά το ενδιαφέρον προς το παρόν και η επαφή της BNP δεν έχει προχωρήσει σε λεπτομερείς διαπραγματεύσεις. Το κράτος μπορεί να προτιμήσει να πουλήσει περαιτέρω μετοχές στην αγορά, κάτι που θα του επέτρεπε να συγκεντρώσει χρήματα ενώ θα διατηρήσει κάποιο έλεγχο.

Οι διασυνοριακές συγχωνεύσεις ευρωπαϊκών τραπεζών ήταν σπάνιες την τελευταία δεκαετία, καθώς τα αρνητικά επιτόκια επιβάρυναν τα αποτελέσματα και τα στελέχη περίμεναν την πρόοδο σε μια τραπεζική ένωση στο μπλοκ. Μια πρόσφατη ώθηση για αναζωογόνηση των διαπραγματεύσεων που έχουν καθυστερήσει εδώ και καιρό για μια ενιαία αγορά για τις τράπεζες και η αύξηση των επιτοκίων ενισχύουν τις προοπτικές για τη σύναψη συναλλαγών, αν και έχουν προκύψει άλλα εμπόδια, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ύφεσης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Άλλες τράπεζες έχουν επίσης προσεγγίσει την ολλανδική κυβέρνηση για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ABN Amro, είπε ένα άτομο.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα καταλήξουν σε επίσημες προσφορές, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές. Οι εκπρόσωποι της BNP και της ABN Amro αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό