21.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Την Κυριακή θα επισκεφτεί το Ελ Πάσο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Κυριακή τη νότια συνοριακή πόλη Ελ Πάσο του Τέξας για να συναντηθεί με τοπικούς αξιωματούχους και να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις επιβολής της νομοθεσίας στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης την Πέμπτη.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων σχετικά με τους νέους μεταναστευτικούς κανόνες που η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα διευρύνουν τις νόμιμες οδούς προς τις ΗΠΑ για τους μετανάστες από την Κούβα, την Αϊτή και τη Νικαράγουα, ενώ θα επιβάλλουν νέες ποινές για την παράνομη είσοδο.

Οι λεπτομέρειες του ταξιδιού αποκαλύφθηκαν μία ημέρα αφότου ο Μπάιντεν δήλωσε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί τα σύνορα για πρώτη φορά, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η απουσία του έχει προκαλέσει συνεχείς επιθέσεις από Ρεπουμπλικανούς που επικρίνουν τις συνοριακές πολιτικές της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον Λευκό Οίκο για την ταραχώδη κρίση των μεταναστών.

Ο Μπάιντεν ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει παρατηρήσεις σχετικά με την ασφάλεια και την επιβολή των συνόρων στις 11:15 π.μ. ώρα Ελλάδας. Θα συνοδεύεται από την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, στην οποία ο Μπάιντεν είχε αναθέσει προηγουμένως τον χειρισμό των μεταναστευτικών θεμάτων.

Την Δευτέρα στο Μεξικό ο Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν θα μεταβεί στην Πόλη του Μεξικού τη Δευτέρα και την Τρίτη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Βόρειας Αμερικής.

Πριν από το ταξίδι, οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν διάφορες νέες δράσεις επιβολής που αποσκοπούν στην ενδεχόμενη άρση του Τίτλου 42, του μέτρου της εποχής του κορωνοϊού που χρησιμοποιείται για την απέλαση πολλών μεταναστών για λόγους δημόσιας υγείας.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν την παράταση της διαδικασίας αναστολής εισόδου μεταναστών, ώστε να επιτρέπεται η είσοδος και η προσωρινή άδεια εργασίας σε έως και 30.000 άτομα μηνιαίως από τη Βενεζουέλα, την Κούβα, την Αϊτή και τη Νικαράγουα. Η πολιτική αυτή, η οποία προηγουμένως ήταν διαθέσιμη μόνο για τους υπηκόους της Βενεζουέλας, έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ανθρώπων που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Τα άτομα αυτά, τα οποία έχουν κατάλληλους εγγυητές και περνούν τους ελέγχους, μπορούν να έρθουν στις ΗΠΑ για έως και δύο χρόνια, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. Όσοι όμως διασχίζουν τα σύνορα του Παναμά, του Μεξικού ή των ΗΠΑ χωρίς την κατάλληλη άδεια, δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου και θα μπορούν να απελαθούν στο Μεξικό, το οποίο θα δέχεται έως και 30.000 άτομα μηνιαίως από τις τέσσερις αυτές χώρες.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό