17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Την ενοχή του κατηγορουμένου για τη δολοφονία Γραικού ζήτησε η εισαγγελέας

Ειδήσεις Ελλάδα

Να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση πρότεινε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης για τον 50χρονο έμπορο κρεάτων, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, το 2016.

«Τον ξυλοκόπησε, τον έριξε κάτω και τον χτυπούσε με γροθιές και κλοτσιές. Όταν κάποιος χτυπάει κάποιον έτσι και του σπάει τα κόκκαλα, αποδέχεται ότι θα πεθάνει. Αυτό το έκανε ο κατηγορούμενος, είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Φαίνεται από τα πληγέντα σημεία, την ένταση και τη σφοδρότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων η εισαγγελική λειτουργός, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 50χρονου ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

«Το μεγαλύτερο μυστήριο δεν ήταν ότι εξαφανίστηκε ένας άνθρωπος αλλά το αυτοκίνητο», πρόσθεσε η εισαγγελέας σε άλλο σημείο της αγόρευσής της λέγοντας ότι ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε πως ήταν ο τελευταίος που είχε επαγγελματική συναλλαγή μαζί του.

Η διαδικασία  στο Εφετείο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο.

Ο 59χρονος κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός, θέμα για αρκετούς μήνες στα ελληνικά μέσα, βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του στη κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του. Υπενθυμίζουμε ότι σε Πρώτο Βαθμό, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό