23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τζεφ Μπέζος: Πώς αύξησε τα δισεκατομμύριά του – Η μετακόμιση στη Φλόριντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τζεφ Μπέζος πούλησε 14 εκατομμύρια μετοχές της Amazon αξίας περίπου 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ολοκληρώνοντας σε μόλις εννέα ημέρες διαπραγμάτευσης το σχέδιο που αποκάλυψε νωρίτερα αυτόν τον μήνα για την πώληση έως και 50 εκατομμυρίων μετοχών.

Το ξεφάντωμα των πωλήσεων

Η τελευταία συναλλαγή, η οποία ανεβάζει το σύνολο των μετρητών του σε 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια, πραγματοποιήθηκε σε τρεις ημέρες διαπραγμάτευσης που έληξαν την Τρίτη, σύμφωνα με μια ρυθμιστική κατάθεση. Πριν από το ξεφάντωμα πωλήσεών, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δεν είχε εκποιήσει μετοχές της εταιρείας από το 2021.

Ο Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε την Amazon και είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας εξερεύνησης του διαστήματος Blue Origin και της Washington Post, δεν έχει αποκαλύψει σχέδια για τα έσοδα. Στις 2 Νοεμβρίου ανακοίνωσε ότι μετακομίζει στο Μαϊάμι από την περιοχή του Σιάτλ.

Μετακόμισε για να αποφύγει φόρους

Η πολιτεία της Ουάσιγκτον θέσπισε φόρο κεφαλαιακών κερδών 7% το 2022 – κάτι που δεν έχει η Φλόριντα – που σημαίνει ότι η μετεγκατάσταση του Μπέζος πιθανότατα θα του εξοικονομήσει φόρους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά τα σχέδια του Μπέζος να ξεφορτώσει 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2025 πραγματοποιήθηκαν στην Φλόριντα, εξοικονομώντας του τουλάχιστον 610 εκατομμύρια δολάρια, σε σχέση με το αν οι πωλήσεις γίνονταν στην Ουάσιγκτον.

Από το 1998, ο Μπέζος πουλάει μετοχές της Amazon αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων σχεδόν κάθε χρόνο για να χρηματοδοτήσει τις φιλανθρωπικές δράσεις, τη διαστημική εταιρεία του Blue Origin και πιο πρόσφατα το μέγα γιοτ του αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και μια αυξανόμενη συλλογή αρχοντικών που αγόρασε στην αρραβωνιαστικιά του Λόρεν Σάντσες.

Ο Μπέζος έχει καθαρή περιουσία 191,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό