35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Τα ID μοντέλα της Volkswagen αποκτούν νέες over-the-air αναβαθμίσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Volkswagen έκανε γνωστό πως τα ID.3, ID.4, ID.4 GTX, ID.5 και ID.5 GTX αποκτούν νέες over-the-air αναβαθμίσεις μέσω της έκδοσης 3.0 του ID. Software. Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου λογισμικού είναι το Park Assist Plus with Memory Function, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να διδάξει το λογισμικό με έως και πέντε διαφορετικούς ελιγμούς στάθμευσης.

Το σύστημα θυμάται τους ελιγμούς στάθμευσης με ταχύτητες κάτω από 40 χιλιόμετρα την ώρα με απόσταση ταξιδιού έως και 50 μέτρα. Για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να διδάξει στο σύστημα πώς να παρκάρει το αυτοκίνητο σε ένα γκαράζ και να σώσει τον ελιγμό στάθμευσης. Μόλις αποθηκευτεί, ο ελιγμός μπορεί να επαναληφθεί από το αυτοκίνητο αυτόνομα.
Επιπλέον λόγω του νέου λογισμικού τα ID αυτοκίνητα που φέρουν την μπαταρία των 77 kWh, μπορούν να φορτίσουν πλέον μέγιστη ισχύ 135 kW, αντί για 125 kW. Οι οδηγοί θα δουν επίσης βελτιωμένη αυτονομία, ειδικά στις κρύες συνθήκες, λόγω βελτιώσεων που έγιναν στη θερμική διαχείριση της μπαταρίας. Επίσης η λειτουργία Battery Care Mode, περιορίζει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας στο 80%, διασφαλίζοντας έτσι τη μακροζωία της.

Το ID. Software 3.0 προσφέρει αναβαθμίσεις στις οθόνες των αυτοκινήτων με νέα γραφικά, με το head-up display να προβάλει πλέον πρόσθετες πληροφορίες, όπως νέα σύμβολα και πληροφορίες για την απόσταση μέχρι τον τελικό προορισμό. Στον πίνακα οργάνων δίπλα από το εικονίδιο της μπαταρίας εμφανίζονται τόσο τα υπολειπόμενα χιλιόμετρα, όπως και το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας.
Η λειτουργία Travel Assist with Swarm Data επιτρέπει την υποβοηθούμενη αλλαγή λωρίδας, με το σύστημα πλοήγησης και το σύστημα φωνητικού ελέγχου να έχουν βελτιωθεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό