23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τα 4 αιτήματα της Κροατίας για τους συλληφθέντες

Ειδήσεις Ελλάδα

Τέσσερα αιτήματα κατέθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κροάτης ομόλογός του Αντρέι Πλένκοβιτς σχετικά με τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στη χώρα μας για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κατέληξαν στην δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Open, μετά την συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, ο Κροάτης πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας με αφορμή το άτυπο δείπνο που διοργανώνει η ελληνική κυβέρνηση για τη διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον της περιοχής, ανέφερε για άλλη μια φορά τη λύπη του για τα αιματηρά επεισόδια και ανέλυσε τα τέσσερα σημεία που πρότεινε στις ελληνικές αρχές:

Ζητήσαμε την ασφάλεια των Κροατών πολιτών στις ελληνικές φυλακές και στα σωφρονιστικά καταστήματα.Περιμένουμε μια ελεύθερη και δίκαιη λύση των πολιτών μας.Σε εκείνους που δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αλλά σε βαθμό πλημμελήματος, να απελαθούν το συντομότερο δυνατό από την Ελλάδα στην Κροατία.Στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο που ισχύει στην ΕΕ, κάποιοι από τους Κροάτες πολίτες να περάσουν στην Κροατία υπό την επιτήρηση των δικών μας αρχών, μέχρις ότους γίνει η δίκη τους στην Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει την δυσκολία της διαλεύκανσης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη, ο Κροάτης πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο τρόπο ώστε να πει κατηγορηματικά ποιος το έκανε ή πώς συνέβη ο θάνατος και η δολοφονία. «Αυτό εναπόκειται στην Ελληνική Αστυνομία και στους Έλληνες αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η κροατική κυβέρνηση έχει τηρήσει διαφορετική στάση από τον πρόεδρο της χώρας Ζόραν Μιλάνοβιτς, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη κριτική στην Ελλάδα κάνοντας υποστηρίζοντας ότι «οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και παράσιτα».

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στο θέμα της αιματηρής επίθεσης στη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός της Κροατίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ. Παράλληλα, εξέφρασε  την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Σχετικά με το ζήτημα της προσωρινής κράτησης Κροατών, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να βρίσκονται σε επικοινωνία για σχετική ενημέρωση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό