17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τα 100 χρόνια αήττητο της Γιουνάιτεντ κόντρα στο 19-2 της Λίβερπουλ του Κλοπ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ κοντράρονται στο μεγάλο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Αγγλίας (17/03, 17:30, Cosmote Sport 1HD), με στόχο μία θέση στους «4» και στο «Γουέμπλεϊ». Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν για «οχυρό» την έδρα τους, αλλά η πρόσφατη παράδοση είναι και με διαφορά, μάλιστα, υπέρ της αρμάδας του Γιούργκεν Κλοπ!

Λένε πως σε τέτοια ματς δεν παίζει ρόλο η φόρμα και αυτό έχει αποδειχθεί αμέτρητες φορές. Μία τέτοια ήταν το μεταξύ τους 0-0 στο «Άνφιλντ» στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, παρά το γεγονός πως όλοι υπολόγιζαν για ξεκάθαρο φαβορί την Λίβερπουλ. Έτσι κι εδώ, η πρόκριση είναι πιο 50-50 απ’ ό,τι φαίνεται με μια πρώτη ματιά και ας μετράνε οι «ρεντς» 8 νίκες και 1 ισοπαλία στα τελευταία τους 9 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μία εντυπωσιακή παράδοση υπέρ της, καθώς δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην ιστορική της έδρα από την Λίβερπουλ σε αγώνα FA Cup, σε ένα στατιστικό που «πηγαίνει» έως και 100 χρόνια πίσω! Η ομάδα του Μερσεϊσάιντ έφτασε πιο κοντά από ποτέ την σεζόν 1984/85 ώστε να «σπάσει» αυτό το σερί, όταν οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην παράταση (2-2), με τους «κόκκινους διαβόλους» να κερδίζουν στη ρεβάνς και να προκρίνονται στον μεγάλο τελικό.

Η σύγχρονη, πάντως, προϊστορία είναι τελείως μονόπλευρη! Μάλιστα, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις ανάμεσά τους, μετράνε 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και έχουν σκοράρει 19 γκολ, ενώ έχουν δεχθεί μόλις 2! Αυτά είχαν έρθει στην αρχή της σεζόν 2022/23, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τότε να επικρατεί με 2-1 της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ».

Το FA Cup έχει αποδείξει επανειλημμένα πως είναι ο «θεσμός των εκπλήξεων». Συνεπώς, οι προβλέψεις σε ένα τέτοιο ντέρμπι δεν «χωράνε» και το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να «χορτάσουμε» θέαμα! Όχι ότι έχουμε κάποιο παράπονο, δηλαδή, από τα μεταξύ τους ματς τα τελευταία χρόνια…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό