23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Τα όσα συνέβησαν είναι καταδικαστέα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΣΑΠΠ πήρε επίσημη θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό στο «Πανθεσσαλικό Στάδιο», τονίζοντας ότι καταδικάζει τα επεισόδια και πως η υπερβολική χρήση χημικών από την αστυνομία έθεσε σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα και η υγεία των ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων που παρευρέθηκαν στο γήπεδο. Τέλος, υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση οι εικόνες της Κυριακής «δεν συνάγουν με τον αθλητισμό και την κοινωνία που θέλουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα όσα έκτροπα συνέβησαν στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός είναι καταδικαστέα. Ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους.

Αποτελεί ωστόσο κοινή αλλά και λογική διαπίστωση το ότι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, με τα μέτρα καταστολής που έλαβαν, υπερέβησαν το μέτρο.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί επίσης το ότι από την εκ των πραγμάτων υπερβολική χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις μέσων καταστολής, τέθηκε σε σοβαρό κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αλλά και φιλάθλων.

Ελπίζουμε αλλά και αξιώνουμε σε μια τυχόν επόμενη και σε κάθε περίπτωση ανεπιθύμητη αντίστοιχη εξέλιξη, οι θεματοφύλακες της τάξης να λειτουργήσουν με περισσότερη σύνεση και ισορροπία, προασπίζοντας και διασφαλίζοντας, πριν και πάνω απ΄ όλα και με τον επαγγελματισμό που επιβάλλεται, την υγεία εργαζόμενων ποδοσφαιριστών αλλά και απλών πολιτών.

Η εικόνα τους να αναζητούν καταφύγιο μη μπορώντας να αναπνεύσουν, δεν συνάγει με τον αθλητισμό και την κοινωνία που θέλουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό