17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τα χόμπι που σε κινητοποιούν είναι το τελευταίο hack ευεξίας του TikTok

Ειδήσεις Ελλάδα

Για να ενισχύσεις την ενέργειά σου θα βοηθήσει να ξεκινήσεις ένα χόμπι το οποίο θα σε κινητοποιεί.

Είναι σίγουρα σημαντικό να απολαμβάνεις τα βασικά πράγματα που κάνεις στην καθημερινότητά σου, όπως τη δουλειά σου ή τον χρόνο που περνάς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ωστόσο, είναι εξίσου απαραίτητο να αφιερώνεις χρόνο στον εαυτό σου.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να το κάνεις αυτό -αυξάνοντας παράλληλα και τη διάθεση σου- είναι μέσω ενός χόμπι το οποίο καταφέρνει να σε κινητοποιεί και αυτό ακριβώς είναι το τελευταίο hack ευεξίας του TikTok.

Prenetal pilates: Τα απίστευτα οφέλη σε μαμά και μωρό

Τι είναι τα ενεργητικά χόμπι;

Μια από τις μεγάλες κατάρες της ενηλικίωσης είναι η ατελείωτη αναζήτηση ενός χόμπι. Ακούγεται τόσο ωραίο να κάνεις κάτι εκτός από τη δουλειά ή το scrolling στα social media, αλλά είναι επίσης δύσκολο να βρεις κάτι που να σου κολλάει, ειδικά αν είσαι συνεχώς κουρασμένη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν να ασχοληθούν με την αγγειοπλαστική ή με το pickleball, αλλά καταλήγουν να βάζουν όλα τα είδη χειροτεχνίας τους σε ένα κουτί ή τα αθλητικά τους είδη σε μια ντουλάπα πριν ξανακυλήσουν στο ατελείωτο scrolling.

Ακούγεται απλό, αλλά σύμφωνα με την Dr. Carla Marie Manly, κλινική ψυχολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «Joy from Fear», ένα ενεργητικό χόμπι είναι απλά αυτό που σου ανεβάζει τη διάθεση και σε γεμίζει – χωρίς να σου φαίνεται εντελώς κουραστικό.

«Τα ενεργοποιητικά χόμπι μας προσκαλούν να εμπλέξουμε το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα στη δημιουργία μιας απολαυστικής αίσθησης ροής που δεν αφήνει περιθώρια για άγχος ή ανησυχία», λέει η Manly. Αν αισθάνεσαι πλήρως και ολοκληρωτικά βυθισμένη στο χόμπι σου, τότε ξέρεις ότι έχεις κάνει τη σωστή επιλογή.

Πώς να βρεις το χόμπι που σε ενεργοποιεί

Για να ενισχύσεις την ενέργειά σου θα βοηθήσει να ξεκινήσεις ένα χόμπι το οποίο θα σε κινητοποιεί, όπως πεζοπορία, κολύμπι ή περπάτημα, ή ακόμα και κάτι πιο περιπετειώδες, όπως κωπηλασία, ορεινή ποδηλασία ή χορό. Το γυμναστήριο είναι επίσης, μία καλή ιδέα, όπως και το τζόκινγκ.

Ένα χόμπι που θα σε κινητοποιεί, ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα ένα άθλημα ή δραστηριότητα που σχετίζεται με την εκγύμναση του σώματος.

Αν ψάχνεις για κάτι πιο χαλαρό, μπορείς να δοκιμάσεις το Pilates, την κηπουρική, το ράψιμο, την παρατήρηση πουλιών, το διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων ή απλά να βγάλεις βόλτα το σκύλο σου σε μια νέα γειτονιά.

Hey pilates lover! Επτά fitness «σύμμαχοι» που θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη

κεντρικής εικόνας: pixabay

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό