17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Τα τρελά  βατράχια  – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

«Μέχρι που μπορούν να φθάσουν οι άνθρωποι υπακούοντας σε εντολές».

Αυτό το ερώτημα θέτει για όλους η παράσταση «Τα τρελά βατράχια» που ανεβαίνει σήμερα στο ΚΒΘΕ από μία νέα,  ταλαντούχα Γαλλίδα που υπογράφει και το έργο.

Τρελά, διότι πάνε κόντρα στο ρεύμα του ποταμού, αφήνοντας να περάσουν σώα τα χιλιάδες άλλα  λογικά αμφίβια -αλλά προς τον βούρκο;

Το έργο στηρίζεται σε αληθινή ιστορία, στην κατεχόμενη Πολωνία από τους ναζί. Δύο πατριώτες γιατροί χρησιμοποιώντας προς εκφοβισμό το εμβόλιο τύφου κάνουν τους Γερμανούς να πιστέψουν πως όλο το χωριό είναι μολυσμένο και τους τρέπουν σε φυγή.

Το ζήτημα είναι-αν  δεν υπήρχαν οι γιατροί- κατά πόσο θα μπορούσε κανείς μένοντας να αντισταθεί. Και τούτο όχι μόνο προς τους εχθρούς αλλά και τους «φίλους», δεδομένου ότι σε επικίνδυνους καιρούς κανείς δεν παραμένει για πολύ φίλος ή εχθρός με κανέναν και κανένας δεν μένει ή δεν φεύγει πολύ,  παρά μόνον όταν φορά μάσκα και βατραχοπέδιλα.

…Μάσκα για να μπορεί  να βλέπει στα βρώμικα νερά του βούρκου, βατραχοπέδιλα για να ξεγλυστρά από τα παραφουσκωμένα, λογικά βατράχια.

Προφανώς  γιά τα «κοράκια» τύπου  Πάτση δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό