17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Τουρισμός: Γέμισε η Κέρκυρα – Μεγάλα τα προβλήματα στις υποδομές

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη στην εκπομπή «In Business» με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, παραχώρησε o Σπύρος Ρόκας, Α’ αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Κέρκυρας, ο οποίος μας μίλησε για την τουριστική κίνηση του νησιού.

«Η Κέρκυρα είχε παρουσιάσει μια χαμηλή κίνηση στις κρατήσεις της, εδώ και ένα ενάμιση μήνα. Όμως τον τελευταίο μήνα έχει υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή όλη η  πόλη της Κέρκυρας και τα περίχωρα της είναι γεμάτα 100% σε πληρότητα. Αυτή τη στιγμή το νησί της Κέρκυρας δουλεύει σεζόν το 2024 από αρχές Απριλίου, και οι πληρότητες  είναι πάρα πολύ ικανοποιητικές. Είμαστε άνω του 85% γεμάτοι σε όλο το νησί και μαζί με τις πληρότητες που έρχονται για το Πάσχα, το νησί πλησιάζει όπως καταλαβαίνετε 100% πληρότητα… Η φέρουσα ικανότητα του νησιού αυτή τη στιγμή συμπεριλαμβανομένης της βραχυχρόνιας μίσθωσης ξεπερνάει τα 130.000 κρεβάτια, οπότε καταλαβαίνετε αυτές τις μέρες στο νησί μας είναι γεμάτο», είπε.

Οι υποδομές και ο υπερτουρισμός

Απαντώντας σε ερώτηση για τις υποδομές ο κ. Ροκας σχολίασε ότι «με εξαίρεση το αεροδρόμιο της Κέρκυρας που πάει, από το καλό στο καλύτερο από τότε που ανέλαβε η Fraport, στις υπόλοιπες υποδομές στο νησί της Κέρκυρας έχουμε μεγάλα και τεράστια προβλήματα.

Στο λιμάνι γίνεται μία καλή δουλειά από τον ΟΛΚΕ αλλά χρειάζεται ακόμα περισσότερη δουλειά και για τις υπόλοιπες υποδομές του νησιού καλό θα ήταν να μη συζητάμε για αυτές διότι επί της ουσίας είναι ανύπαρκτες».

Όσον αφορά στον υπερτουρισμό ο κ. Ρόκας είπε χαρακτηριστικά ότι «Όσοι αναφέρονται τώρα στον υπερτουρισμό δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Αυτά είναι τα αποτελέσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης εντός των πόλεων, τα οποία δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στην καθημερινότητα διότι δεν είναι ελεγχόμενος τουρισμός. Είναι μια μορφή τουρισμού ανεξέλεγκτη».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό