17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Τα σχέδια της Honda περιλαμβάνουν ένα ηλεκτρικό sports car

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρώτο ήταν επαναστατικό – ίσως επειδή μας έδειξε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο τις δυνατότητες της Honda στην κατηγορία των sports cars ή ίσως επειδή το όνομα του συνδέθηκε με έναν ημίθεο όπως ο Ayrton Senna. Το δεύτερο υιοθέτησε την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν είχε τον αντίκτυπο του προκατόχου του. Τώρα η Honda δηλώνει μέσω του επικεφαλής της, Toshihiro Mibe, ότι “εξελίσσει sports cars για την εποχή της ηλεκτροκίνησης” επιβεβαιώνοντας μάλιστα ότι ένα τέτοιο είναι ήδη στα σκαριά και ότι η δουλειά “προχωρά σταθερά” όσον αφορά στην εξέλιξη του.
Το μεγάλο αφεντικό της ιαπωνικής μάρκας δεν αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες αλλά η δήλωση του έρχεται μερικές εβδομάδες μονάχα μετά το Consumer Electronics Show, όπου η Honda πραγματοποίησε την πρεμιέρα της νέας, παγκόσμιας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με όνομα “0 Series”. Τότε, η εταιρία έδωσε στο κοινό δύο εκφάνσεις της νέας φιλοσοφίας της με το “Saloon” και το “Space-Hub” που ενσαρκώνουν μία αλλαγή στις προτεραιότητες της Honda η οποία θα φέρει με την “0 Series” μία σειρά νέων τεχνολογιών που στόχο έχουν την μεγιστοποίηση των χώρων που προσφέρονται στην καμπίνα, την μείωση του μεγέθους και του βάρους των μπαταριών και την βελτίωση της αποδοτικότητας των αυτοκινήτων με έναν από τους κύριους πυλώνες της ανανεωμένης νοοτροπίας της να είναι η χαρά της οδήγησης.

Περιμένουμε λοιπόν το επερχόμενο sports car να αντλεί πολλά στοιχεία από αυτόν τον νέο τρόπο σκέψης και λειτουργίας αλλά και από την σχεδιαστική φιλοσοφία της “0 Series” που εστιάζει στον μινιμαλισμό τόσο στο αμάξωμα όσο και στην καμπίνα όπου ο περιορισμός των στοιχείων που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Ο Mibe ανέφερε επίσης ότι το ηλεκτρικό sports car “θα έχει εντελώς διαφορετική γεύση” από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο επιδόσεων έχει λανσάρει η εταιρία στο παρελθόν αλλά οφείλουμε να αναφέρουμε ότι επισήμως, το μοντέλο δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως ή αν το έχει πάρει, δεν υπάρχει κάποιος σαφής ορίζοντας για το πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η “0 Series” οικογένεια θα κάνει ντεμπούτο κάποια στιγμή μετά τα μέσα της δεκαετίας, το 2026 για την ακρίβεια και ενώ ένα μοντέλο-ναυαρχίδα το οποίο θα λειτουργήσει ως μέσο επίδειξης των νέων τεχνολογιών είναι σημαντικό, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Το θετικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Mibe θέλει να το λανσάρει στην αγορά οπότε…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό