19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Τα σκυλιά του πολέμου: Το τετράποδο «όπλο» των Βρετανών κομάντο ()

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι Βρετανοί καταδρομείς έχουν βρει τον τρόπο να χρησιμοποιούν τα σκυλιά για δρομολόγια εφοδιασμού υψηλού κινδύνου σε εχθρικό έδαφος

Οι επίλεκτοι κομάντος της Βρετανίας δοκίμασαν τη χρήση εκπαιδευμένων σκύλων για να προμηθεύουν πυρομαχικά και τρόφιμα στα στρατεύματα που επιχειρούν πίσω από τις εχθρικές γραμμές στον Αρκτικό Κύκλο.

Έτσι, η Μοίρα Υποστήριξης Υπηρεσιών Μάχης εκπαιδεύεται με τα πανέξυπνα χάσκι κατά τη διάρκεια της δράσης της στη βόρεια Νορβηγία.

Αυτό δεν συμβαίνει τυχαία. Πρόσφατα, το υψηλόβαθμο μέλος της επιτροπής άμυνας των συντηρητικών, Mark Francois, αποκάλυψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεμείνει από πυρομαχικά και εξοπλισμό σε λιγότερο από δύο μήνες, αν εμπλακεί σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία

Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι ειδικοί από το Σύνταγμα των Καταδρομών έχουν βρει τρόπους να χρησιμοποιούν τα σκυλιά, ώστε να πραγματοποιούν δρομολόγια εφοδιασμού υψηλού κινδύνου σε εχθρικό έδαφος.

Η συγκεκριμένη καταδρομική ομάδα, γνωστή ως Whisky Squadron, αποτελείται από ειδικούς μηχανικούς, λογιστές, οδηγούς, σκυλιά και στρατιώτες προστασίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να προσεγγίσουν τις ομάδες επιδρομών στο απόλυτο σκοτάδι.

Η Whisky Squadron συνεργάστηκε με τη νορβηγική οργάνωση Riverland Husky για την εκπαίδευση των σκύλων, εξετάζοντας την απόσταση που μπορεί να διανύσει η συγκεκριμένη ράτσα καθώς και τις ικανότητες ταχύτητας και αντοχής των τετράποδων πολεμιστών σε χιονισμένο έδαφος.

«Αντιμετωπίζουμε την απειλή των όπλων υψηλής τεχνολογίας με λύσεις χαμηλής τεχνολογίας, όπως τα χάσκι, για τον ανεφοδιασμό των προηγμένων δυνάμεων», δήλωσε ο λοχαγός Al Hunter των Βασιλικών Πεζοναυτών.

Τα πλάνα που ήρθαν πρόσφατα στο φως δείχνουν τα σκυλιά να διανύουν το δρόμο τους μέσα από την αρκτική έρημο και είναι εντυπωσιακά:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό