23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τα παιδιά λένε «καλύτερα να μας σκοτώσουν. Να τελειώνει αυτό»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ως «κηλίδα για την ανθρωπότητα», θα παραμείνει στην ιστορία, ο τρόπος με τον οποίο οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και του κόσμου επιτρέπουν τη δολοφονία Παλαιστινίων αμάχων, καταγγέλλει Βρετανός γιατρός που έχει παγιδευτεί στην Γάζα με την οικογένειά του.

Ο γιατρός, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί από φόβο μήπως στοχοποιηθεί από τους Ισραηλινούς, έφτασε στη Γάζα με τη σύζυγό του και τα τρία έφηβα παιδιά του , για να επισκεφτεί τους γονείς του, τρεις ημέρες πριν η Χαμάς εξαπολύσει τη δολοφονική της επίθεση στις 7 Οκτωβρίου, και παγιδεύτηκε εκεί.

Μιλώντας λίγες ώρες προτού οι Ισραηλινοί επιβάλουν μπλακ άουτ στις επικοινωνίες στη Γάζα την Παρασκευή, ο γιατρός είπε στον Observer ότι ένα από τα δικά του παιδιά και πολλά άλλα που ζούσαν μαζί του στο ίδιο σπίτι έχουν τραυματιστεί, ενώ κάποια ήταν καθ’όλη την διάρκεια της νύχτας τόσο τρομοκρατημένα και απελπισμένα που έλεγαν ότι καλύτερα να σκοτώνονταν παρά να περιμένουν αγωνιώντας, μέχρι το πρωί για να κοπάσουν οι βομβαρδισμοί.

“Όταν έρχονται τα F-16, είναι πραγματικά τρομακτικό και τραυματικό. Πρώτα τα ακούς, ακολουθεί το σφύριγμα του πυραύλου , η μεγάλη έκρηξη, και μετά μυρίζεις το μπαρούτι.

“Τα παιδιά είναι τρομοκρατημένα, και λένε -συμπεριλαμβανομένης της κόρης μου- ακριβώς αυτό: “Ας μας σκοτώσουν για να τελειώνει αυτό”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό