23.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Τα γήπεδα τα κλείσαμε γιατί οι ΠΑΕ δεν υλοποιούν τις δεσμεύσεις τους

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ο χουλιγκανισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο σε μεγάλη έξαρση, δεν είναι θέμα μιας ομάδας και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με αστυνομικά μέτρα» δήλωσε στο OPEN o υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Kώστας Κατσαφάδος ο οποίος απαντώντας τις αιτιάσεις του Ολυμπιακού ότι στοχοποιείται είπε ότι το αποψινό ευρωπαϊκό παιχνίδι γίνεται χωρίς φιλάθλους γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι δεν είναι εύκολο να διασφαλιστεί η δημόσια τάξη ενώ σημείωσε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να προσφύγει στα ευρωπαϊκά και διεθνή δικαστήρια.

Τα στοιχεία που κατέθεσαν στην Εισαγγελέα δείχνουν ότι μέσα από τον χουλιγκανισμό υπάρχουν ομάδες που στρατολογούν ανθρώπους φορώντας τον μανδύα του οπαδού ομάδες και κάνουν άλλες εγκληματικές δραστηριότητες. «Μη κατηγορούμε συλλήβδην τους πάντες και τα πάντα. Υπάρχουν σύνδεσμοι που οφείλουν να λειτουργούν όπως πρέπει. Οφείλουν όλοι να έχουν κάποια φίλτρα αυτοπροστασίας».

«Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο θα υπάρχει ένας σύνδεσμος φιλάθλων για κάθε σύλλογο για όλα τα αθλήματα  χωρίς παραρτήματα που θα βρίσκεται στα γραφεία των ΠΑΕ και θα υπάρχει έλεγχος. Όλοι θα πρέπει να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για να σταματήσει αυτή η γάγγραινα« τόνισε ο υφυπουργός.

«Τέλος Αυγούστου ελήφθησαν κάποιες αποφάσεις και το κράτος στο κομμάτι που του αναλογούσε -το τι έπρεπε να κάνει η Αστυνομία- έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες. Και τους ελέγχους αναλάβαμε και έγιναν 1500 περίπου επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις σε διάφορους παράνομους συνδέσμους για να δούμε αν λειτουργούν και για να κατεβάσουν σύμβολα και όλα αυτά».

«Τα γήπεδα κλείνουν γιατί δεν μπορούν να γίνουν όλα με το πάτημα ενός κουμπιού» και αυτό το οριζόντιο μέτρο μετά από δύο μήνες θα συνεχιστεί σε όποιους δεν το έχει υλοποιήσει. «Κάνουμε αγώνα να βάλουμε κανόνες που θα εφαρμόζονται για όλους και να διώξουμε όλες τις εγκληματικές ομάδες που με τον μανδύα του υποστηρικτή ομάδας παρεισφρύουν στα γήπεδα και στρατολογούν άτομα. Λάθη έχουν γίνει στο παρελθόν στην αστυνομία. Τα γήπεδα τα κλείσαμε γιατί οι ομάδες δεν υλοποιούν αυτά που έχουν δεσμευτεί» σημείωσε.

Ερωτηθείς για το θέμα του Όλιβερ στην  Αράχωβα ο κ. Κατσαφάδος είπε: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις Αρχές αυτού του τόπου και να αποδεχόμαστε οποιαδήποτε πόρισμα βγάλουν μετά από έρευνα (…). Υπάρχουν ήδη δύο πραγματογνωμοσύνες, ανέβηκαν τρεις αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, έμπειροι, έχουν συλλέξει το βιντεοληπτικό υλικό, έχουν πάρει δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις. Υπάρχουν δύο πραγματογνωμοσύνες, ορίστηκε από την άλλη εισαγγελέα και άλλος πραγματογνώμονας προχθές, κτηνίατρος, για αυτό υπάρχει καθυστέρηση».

Σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ πως δεν «δείχνουν» ανθρώπινο παράγοντα τα στοιχεία, ανέφερε: «Δεν θα προκαταβάλω ποτέ τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό