23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Τίτλος στα 39; Μάλλον δύσκολο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Lewis Hamilton έχει γενέθλια και γίνεται 39 ετών πόσο πιθανό είναι να κατακτήσει το πολυπόθητο 8 Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Κάπου σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο ή διαμέρισμα ή σκάφος σε κάποια πλευρά του κόσμου ο Lewis Hamilton γιορτάζει τα 39α γενέθλιά του. Κάποιοι είπαν πως μάλλον πρέπει να σταματήσει τους αγώνες, πως ήρθε η ώρα να φύγει από την F1 ή να ασχοληθεί με κάτι άλλο στον κόσμο των Grand Prix. Ωστόσο, εκείνος πιστεύει πως δεν ήρθε ακόμη η ώρα για να αποσυρθεί.

Για τουλάχιστον δύο ακόμη σεζόν, ο πιο επιτυχημένος ως τώρα οδηγός θέλει να προσπαθήσει να κερδίσει έναν ιστορικό, όγδοο παγκόσμιο τίτλο. Είναι όμως ρεαλιστικό να περιμένουμε να έρθει αυτός ο τίτλος;Όχι όλοι γνωρίζουμε, πως αυτό δεν θα εξαρτηθεί από τις ικανότητες του. Οποιοσδήποτε θεατής της F1 γνωρίζει ότι, κατά βάθος, ο νικητής των 103 Grand Prix έχει ακόμα τα προσόντα για να διεκδικήσει την ανώτερη διάκριση. Όμως δεν είναι οι ικανότητες και η θέληση του 39χρονου. Τις δύο τελευταίες σεζόν αυτό που τον εμπόδισε να παίξει σημαντικό ρόλο στην κούρσα του τίτλου ήταν η Mercedes. Η γερμανική ομάδα έχασε το στόχο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν και παρά το ότι τερμάτισε τελικά δεύτερη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, δεν βοήθησε τον οδηγό της.

Μένει να δούμε αν η Mercedes θα καταφέρει να βάλει ένα μονοθέσιο στους αγώνες, που μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Red Bull Racing το 2024 και το 2025. Από την άλλη πλευρά αυτό πρέπει να γίνει σύντομα γιατί η… ηλικία πιέζει ή μήπως όχι; Μπορεί να γίνει σαν τον Fernando Alonso, που οδηγεί (και μάλιστα ταχύτατα και αποτελεσματικά) στα 42 του;

Τι λένε τα στατιστικά;

Με βάση τους αριθμούς, να πάρει ο Hamilton τον παγκόσμιο τίτλο για άλλη μια φορά φαίνεται όλο και πιο απίθανος. Αν και η ιστορία έχει δείξει ότι πέντε οδηγοί κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο μετά τα 39α γενέθλιά τους. Βέβαια οι τέσσερις το κατάφεραν τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 (Fangio, Farina, Brabham και Graham Hill). Μόνο ο Nigel Mansell έγινε πρωταθλητής της Formula 1 στα 39 του (το 1992) και έγινε εννέα ημέρες μετά τα γενέθλιά του.

Είναι ο Hamilton σαν τον Alonso;

Ο πρώην οδηγός της F1, John Watson, πιστεύει ότι ο Hamilton έχει ακόμα μέσα του αυτό το «κάτι» για να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. «Αν ο Lewis εξακολουθεί να έχει την ίδια φλόγα με τον Fernando Alonso, δεν βλέπω κανένα λόγο για τον οποίο ο Lewis δεν μπορεί να πάρει τον όγδοο τίτλο. Αλλά εξαρτάται από το αν η Mercedes μπορεί να του δώσει το αυτοκίνητο για να το κάνει», είπε ο Βρετανός στη Daily Mail και πρόσθεσε: «Θα ήθελα πολύ να δω να παλεύει με τον Verstappen, ολόκληρη τη χρονιά για το Πρωτάθλημα. Είναι ο μόνος που μπορεί να τον αμφισβητήσει με το σωστό αυτοκίνητο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό