17.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Τάκης Θεοδωρικάκος: Υπομονή και καρτερικότητα για να αποκτήσει η χώρα πλεονέκτημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η αυτοπειθαρχία των πολιτών μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα να έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην εποχή μετα τον κορονοϊό υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών.

Τάκης Θεοδωρικάκος:  Την ανάγκη συνειδητής πειθαρχίας στα κυβερνητικά μέτρα, ώστε η χώρα να έχει πλεονεκτήματα μετά την παρέλευση της πανδημίας, επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θοδωρικάκος. Επισήμανε μάλιστα ότι σε αυτή την εξέλιξη σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμβολή των πολιτών.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, «αν παραμείνουμε μια χώρα-παράδειγμα, η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί ως ένας ισχυρός προορισμός ασφάλειας και ψυχικής υγείας για όλο τον κόσμο». Επίσης η χώρα «μπορεί να αποτελέσει ένα πλεονέκτημα για τη χώρα στον πολύ δύσκολο κόσμο που θα ανατείλει μετά την κρίση του κορωονοϊού».

(Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς την συμβολή των πολιτών, δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών) 

Αισιόδοξος

Πάντως ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «όλα αυτά γίνονται μέσα από μια διαδικασία δημοκρατικής πειθούς και της συνειδητής αυτοπειθαρχίας των πολιτών. Οποιοδήποτε κυβερνητικό μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία αν δεν το αγκαλιάσει η κοινωνία».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε αισιόδοξος υποστηρίζοντας πως «οι Έλληνες στα δύσκολα βάζουμε τα δυνατά μας. Είμαστε κράτος και κοινωνία αλληλεγγύης. Αποδείξαμε ότι είμαστε ενωμένοι, ότι μπορούμε να έχουμε πειθαρχία και αλληλεγγύη και δημιουργούμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ κυβέρνησης, κράτους, πολιτών. Οι πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Έχουμε μπροστά μας ένα κρίσιμο δίμηνο. Πολύ συνειδητά οφείλουμε να δείξουμε υπομονή και καρτερικότητα».

Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Παράλληλα ο υπουργός αναφέρθηκε και στα θέματα της ενίσχυσης των δομών λέγοντας ότι χρηματοδοτείται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με την συνεργασία του υπουργείου με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της Εκκλησίας μιλώντας για ενίσχυση του προγράμματος με 1200 εργαζόμενους αλλά και παράλληλες πρόσθετες δράσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

(Από συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης) 

Πάντως ο υπουργός Εσωτερικών σε τηλεοπτικές δηλώσεις του αναγνωρίζει τα οικονομικά προβλήματα των δήμων λέγοντας ότι  «το μόνο πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και το οποίο μπορεί να οξυνθεί τις επόμενες εβδομάδες είναι το οικονομικό, καθώς υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι δυσκολεύονται να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΗ στους οποίους συμπεριλαμβάνονται τα δημοτικά – ανταποδοτικά τέλη, ενώ και οι επιχειρήσεις έχουν απαλλαχθεί από την πληρωμή των δημοτικών τελών για όσο  διάστημα θα είναι κλειστές λόγω καραντίνας. Άρα η αυτοδιοίκηση έχει αυτή τη στιγμή σοβαρή έλλειψη χρημάτων, την οποία ωστόσο με διάφορες δράσεις αντιμετωπίζουμε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό