15.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σύντομα θα έχουμε robots που θα λειτουργούν μέσα στο αίμα μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η έρευνα στον κόσμο της νανοτεχνολογίας κάνει μικρά θαύματα, με τους ερευνητές να οραματίζονται ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον. Νανορομπότ θα μπορούν να κολυμπούν μέσα στο αίμα μας και θα διορθώνουν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εκεί.

Το εντυπωσιακό δεν είναι σε αυτή την περίπτωση η ιδέα, την οποία την έχουμε ακούσει και στο παρελθόν. Η διαφορά είναι ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι πολύ σύντομα θα είμαστε έτοιμοι για την πραγματοποίηση των πρώτων κλινικών δοκιμών της νέας τεχνολογίας. Για να έχουμε μία καλύτερη αντίληψη του επιτεύγματος αυτού θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι εδώ γίνεται λόγος για robots μεγέθους μικρότερου του ενός χιλιοστού.

Η ροή του αίματος θεωρείται ως ένα από τα νέα πεδία δράσης της ρομποτικής, βάζοντας στην κυριολεξία τον γιατρό μέσα στο αίμα μας, με την άμεση αντιμετώπιση κάποιων ασθενειών εν τη γενέσει τους. Μέχρι σήμερα, το μικρότερο robot που έχουμε δει είναι η δημιουργία των ερευνητών του Πανεπιστημίου San Antonio στο Τέξας των ΗΠΑ, το οποίο είχε μήκος 120 νανομέτρων.

Ένα νέο πεδίο δράσης της ρομποτικής ανοίγει και αυτό είναι το ανθρώπινο σώμα…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό