17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σύλληψη Βρετανού για κατασκοπεία στην Γερμανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Κριτική ασκείται στον Μπόρις Τζόνσον από την αντιπολίτευση λίγες ώρες μετά τη σύλληψη  57χρονου Βρετανού υπηκόου στη Γερμανία ως ύποπτου για κατασκοπεία. μετά από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών.

 Ο άνδρας με το όνομα Ντέιβιντ Σ, υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας στο Βερολίνo, σύμφωνα με το ertnews,  φέρεται να παρείχε έγγραφα στη Ρωσική υπηρεσία πληροφοριών έναντι αμοιβής.

Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε λίγες λεπτομέρειες λέγοντας ότι «ένα άτομο που είχε συμβληθεί να εργαστεί στην κυβέρνηση συνελήφθη χθες από τις γερμανικές αρχές».

«Δεν θα ήταν σκόπιμο να σχολιάσουμε περαιτέρω, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η μητροπολιτική αστυνομία της Βρετανίας (ΜΕΤ) ανέφερε σε ανακοίνωση της ότι «ο άνδρας συνελήφθη στην περιοχή του Βερολίνου ως ύποπτος ότι διέπραξε αδικήματα που σχετίζονται με ‘δραστηριότητα ως πράκτορας πληροφοριών’».

«Η πρωτοκαθεδρία για την έρευνα παραμένει στις γερμανικές αρχές», δήλωσε η ΜΕΤ, ενώ «αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης συνεχίζουν να έχουν επαφές με Γερμανούς ομολόγους τους καθώς η έρευνα συνεχίζεται».

Το κόμμα των Εργατικών υποστηρίζει ότι για την δράση του συλληφθέντα υπαίτια είναι η κυβέρνηση, η οποία άφησε κενή τη θέση του υπουργού Ασφαλείας μετά την παραίτηση του James Brokenshire στις 7 Ιουλίου, για λόγους υγείας.

  «Μετά τα σημερινά γεγονότα, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το ποιος στην κυβέρνηση επιβλέπει το πιο σοβαρό καθήκον της διατήρησης και ασφάλειας του βρετανικού κοινού», δήλωσε ο σκιώδης υπουργός ασφαλείας Κόνορ ΜακΓκιν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό