21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σφυρί και δύο μαχαίρια είχε ο 19χρονος που επιτέθηκε σε μαθητή και γυμνασιάρχη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα σφυρί και δύο μαχαίρια (σ.σ. το ένα μικρότερων διαστάσεων) είχε πάνω του ο 19χρονος Γεωργιανός, ο οποίος λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Τρίτης (26/3) εισέβαλε σε Γυμνάσιο της οδού Πάτμου, στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να επιτεθεί σε έναν 18χρονο μαθητή που την Παρασκευή είχε τσακωθεί με τον μικρότερο αδερφό του.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από τα «όπλα» που χρησιμοποίησε ο 19χρονος, τραυματίζοντας τον 18χρονο μαθητή στο κεφάλι και τον 60χρονο διευθυντή του σχολείου στην κοιλιά (σ.σ. τον χτύπησε με το μαχαίρι), ενώ χρήζει αναφοράς το γεγονός ότι επιτέθηκε και στους αστυνομικούς που έσπευσαν για να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν. Σε σχετική ανακοίνωση της η ΓΑΔΑ αναφέρει πως: «συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες σήμερα (26-3-2024) στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 19χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση των νόμων περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Συνεχίζοντας το κείμενο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής επισημαίνεται πως: «πρωινές ώρες σήμερα, ο 19χρονος εισήλθε σε σχολικό συγκρότημα στον Άγιο Παντελεήμονα, στο οποίο δεν τυγχάνει μαθητής, προσέγγισε τον 18χρονο και του επιτέθηκε με σφυρί, τραυματίζοντας τον στο κεφάλι. Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 18χρονο, όμως ο 19χρονος του επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στην κοιλιακή χώρα. Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης μετέβησαν άμεσα στο σχολικό συγκρότημα όπου εντόπισαν τον 19χρονο εντός υπογείου χώρου. Στην προσπάθειά τους να τον ακινητοποιήσουν, ο 19χρονος προσπάθησε να τους πλήξει με μαχαίρι χωρίς να τα καταφέρει, και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα. Σε γενόμενο έλεγχο στην κατοχή του 19χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 μαχαίρια, σφυρί και 6,5 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης».

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό