17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα της κάλπης για Αχτσιόγλου – Κασσελάκη – Σε κλίμα πόλωσης έπεσε η προεκλογική αυλαία

Ειδήσεις Ελλάδα

Πού θα ψηφίσουν οι δύο υποψήφιοι – Από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ η ψηφοφορία 

Με κλειδί τη συμμετοχή για την επικράτηση στη μάχη για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο υποψήφιοι προσέρχονται στην εκλογική αναμέτρηση.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ψηφίσουν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ σε 538 τμήματα σε όλη τη χώρα. 

Διαβάστε αναλυτικά: Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μάθε πού ψηφίζεις – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη διαδικασία

Στην εσωκομματική κάλπη, ψηφίζουν όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο καθώς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που είναι καταχωρημένα στο μητρώο μελών.

Απαιτείται έγγραφο ταυτοποίησης: Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι θα καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται άνεργοι, νέοι και νέες έως 30 ετών και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό.

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τις 12 τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου.

Που θα ψηφίσουν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι 

Η Έφη Αχτσιόγλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00.Ο Στέφανος Κασσελάκης, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θέρμης (Ταβάκη 8, Θέρμη) όπου και θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή προεδρίας του κόμματος.

To view this please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that
supports HTML5

Αυλαία σε κλίμα πόλωσης

Εν μέσω αντιπαραθέσεων και πόλωσης ωστόσο πέφτει η προεκλογική αυλαία με τους δύο υποψήφιους να επικεντρώνονται κατά την τελευταία μέρα στην προσέλκυση περισσότερων ψηφοφόρων.

Η Έφη Αχτσιόγλου απευθύνθηκε το μεσημέρι στα μέλη του κόμματος, καλώντας τα να συμμετάσχουν στη διαδικασία με νέο βίντεο στον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.

Ειδικότερα, η κα. Αχτσιόγλου ανέφερε: Γιατί ψηφίζουμε αύριο; Εχουμε ακούσει πολλά. Ομως τα πράγματα είναι απλά: Αύριο ψηφίζουμε για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και τι είναι αυτό που θα καθορίσει την απόφασή μας; Είναι η επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι η εμπειρία στον στίβο της πολιτικής; Είναι το χαμόγελο; Είναι τα συνθήματα; Ενδεχομένως όλα αυτά έχουν σημασία. Ομως εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω απ’ όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Αντίστοιχα, και ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την στήριξη όλων των μελών ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στον α΄γύρο.  «Σήμερα δεν μιλάω μόνο σε εσάς που με στηρίξατε. Μιλάω σε όλους εσάς, τους 150.000, που κάνατε ουρές στην κάλπη, που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ – ό,τι κι αν ψηφίσατε στον πρώτο γύρο. Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί. Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται τη δύναμη όλων. Γιατί ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Πρόεδρος όλων. Οχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά. Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά, για ένα Κράτος που δεν θα αφήνει τον πολίτη μόνο του. Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν», έγραψε μεταξύ άλλων.

Σήμερα δε μιλάω μόνο σε εσάς που με στηρίξατε. Μιλάω στους 150.000 που αναστήσατε τον ΣΥΡΙΖΑ.Σας ζητώ τώρα να είμαστε μαζί.Γιατί ο νέος Πρόεδρος χρειάζεται τη δύναμη όλων.Γιατί θα είναι Πρόεδρος όλων.Όχι για τη μεταπολιτική αλλά για την πολιτική μετά τη Δεξιά του Μητσοτάκη. pic.twitter.com/GaGCA3FIB7

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 23, 2023

Ποια στελέχη στηρίζουν τον Κασσελάκη

Το απόγευμα είχε γίνει γνωστό πως 22 ακόμα στελέχη είχαν προσχωρήσει στους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη πέραν όσων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ήδη ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητάς του και ανεξάρτητα από την επιλογή υποψηφίου που έκαναν στον α΄γύρο των εκλογών.

Νέα λίστα υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη:Θάνος ΜωραϊτηςΤάκης ΧαρίτουΜπέττυ ΣκούφαΣουλτάνα ΕλευθεριάδουΜαρίνα ΧρυσοβελώνηΛευτέρης ΑβραμάκηςΣωκράτης ΒαρδάκηςΡαλλία ΧρηστίδουΓιώργος ΝτζιμάνηςΓιάννης ΘεοφύλακτοςΜιλτιάδης ΧατζηγιαννάκηςΧρήστος ΜπγιάλαςΝίκος ΠαπαδόπουλοςΒασίλης ΚόκκαληςΔημήτρης ΒέτταςΟικονόμου ΘανάσηςΠέτρος ΚωνσταντινέαςΕλένη ΑυλωνίτουΓρηγόρης ΣτογιαννίδηςΧρήστος ΣιμορέληΧαρά ΚαφαντάρηΆννα Βαγενά 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό