18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η επεισοδιακή αποχώρηση Κασσελάκη από την ΠΓ – Συνεδριάζει η ΚΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.

Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με την ομιλία του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, στις 17:30.

«Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του»

Εντωμεταξύ, επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA. «Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ήταν το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Το παρασκήνιο από την πρώτη μετά την διάσπαση Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είναι έντονο καθώς οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα, όταν αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 15.30 στην Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ στις  19:00, την ώρα που μιλούσε ο Διονύσης Τεμπονέρας  ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε από την ΠΓ  χωρίς να εξηγήσει τον λόγο της αποχώρησής του.

Αμέσως μετά αναμενόταν να πάρει τον λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη και δεν θέλησε να μιλήσει λέγοντας πως  αυτό που έκανε ο πρόεδρος του κόμματος, αποτελεί προσβολή.

Υπενθυμίζεται πως ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι με το «ένα πόδι» εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, παρά την αρχική σύμπνοια, η Πολιτική Γραμματεία δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί σε καλό κλίμα.

Νωρίτερα, αναφορές στο θέμα των αποχωρήσεων των βουλευτών, στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν ο Γραμματέας και ο Αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος  οι οποίοι είπαν ότι «οι αποχωρήσεις δεν θα υπερβούν τα 3.000 μέλη», ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν κατά μέσο όρο πάνω από 5 αποχωρήσεις.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση της ΚΟ και αναμένεται ότι θα ειπωθούν πολλά πράγματα αναφορικά με τα τεκταινόμενα στο κόμμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, αργότερα,  στις 9.00 η ώρα το βράδυ,  είχε δείπνο με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό