16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συντριβή ρωσικού ελικοπτέρου στη Σιβηρία- 6 νεκροί, 7 τραυματίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ελικόπτερο συνετρίβη στη Σιβηρία της Ρωσίας την Πέμπτη, σκοτώνοντας έξι από τους επιβαίνοντες και τραυματίζοντας επτά.

Το ελικόπτερο Mi-8 στη Δημοκρατία των Αλτάι, στη νότια Σιβηρία, έπιασε φωτιά καθώς προσγειωνόταν και προσέκρουσε σε γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε το τμήμα Αλτάι του ρωσικού υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης. Έδωσε μια δήλωση στο διαδίκτυο που έφερε μια φωτογραφία από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου να καίγονται.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA Novosti μετέδωσε, επικαλούμενο τη ρυθμιστική αρχή της πολιτικής αεροπορίας της χώρας Rosaviatsia, ότι το ελικόπτερο ανήκε σε ιδιωτική εταιρεία και μετέφερε ομάδα τουριστών.

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών είναι ασαφής. Σύμφωνα με το RIA Novosti, στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά 12 επιβάτες και τρία μέλη του πληρώματος, αλλά το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων είναι 13. «Στο ελικόπτερο επέβαιναν 13 άτομα, έξι σκοτώθηκαν επί τόπου, επτά τραυματίστηκαν», δήλωσε ιατρική πηγή στο πρακτορείο TASS.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων αναφέρει πως το πολιτικό ελικόπτερο Mi-8 προσέκρουσε σε ηλεκτρικά καλώδια κατά την προσγείωση και στη συνέχεια έπιασε φωτιά.

Το Mi-8 είναι ένα δικινητήριο ελικόπτερο που σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1960. Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στη Ρωσία αλλά και σε γειτονικές χώρες και σε πολλά άλλα έθνη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό