17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συνταγή για πένες με κρεμώδες πέστο, γαρίδες και αρακά

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνταγή – Αναζητάτε ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο με ζυμαρικά; Αυτές οι πέννες με κρεμώδες πέστο, γαρίδες και αρακά θα γίνουν το νέο σας αγαπημένο φαγητό.

Για ακόμα πιο φρέσκια και “σπιτική” γεύση, επιλέξτε φρέσκο πέστο αντί για το κλασσικό σε βάζο.

Μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγο από το νερό που βράσατε τα ζυμαρικά. Θα το χρησιμοποιήσετε στο τέλος για να δημιουργήσετε μια υπέροχη σάλτσα με κρεμώδη υφή.

Υλικά 340 γραμμάρια πένες500 γραμμάρια μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες1 φλιτζάνι κατεψυγμένος αρακάς1 βαζάκι (200 γραμμάρια) πέστο βασιλικού1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι30 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη (περίπου 1/2 φλιτζάνι)

Οδηγίες

Βράστε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Προσθέστε τις γαρίδες και τον αρακά τα τελευταία 2 λεπτά του χρόνου βρασίματος.
Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, κρατώντας στην άκρη περίπου 1/2 φλιτζάνι από το νερό βρασίματος σε ένα μικρό μπολ.
Επαναφέρετε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
Προσθέστε το πέστο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε σταδιακά το νερό βρασίματος που κρατήσατε, περίπου 1/4 φλιτζάνι κάθε φορά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με παρμεζάνα.
Απολαύστε το αμέσως!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό