20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συνεχίζει τις μηνύσεις σε βάρος γιατρών ο δικηγόρος της 34χρονης

Ειδήσεις Ελλάδα

Μήνυση σε βάρος της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά κατέθεσε ο συνήγορος της 34χρονης από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στην κατάθεσή της στην ανακρίτρια, η μάρτυρας είχε αναφέρει ότι επικοινώνησαν μαζί της από το «Καραμανδάνειο» μετά την ανακοπή, ενώ στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως η επικοινωνία είχε γίνει πριν την ανακοπή, όπως έχουν καταθέσει και άλλοι γιατροί του «Καραμανδάνειου».

«Υποβάλλω μήνυση για ψευδή κατάθεση και μακάρι να μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει, φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ως ένοχη. Ζητάμε τη μεταβίβαση των πρακτικών στον εισαγγελέα» είπε ο συνήγορος.

Δικηγόρος 34χρονης: Θυμάστε τι είχατε καταθέσει προανακριτικά; Όταν ρωτηθήκατε εκεί γιατί δεν αναφέρατε ποτέ ότι 8 και 9 Απριλίου επικοινώνησε μαζί σας ο γιατρός του «Καραμανδάνειου»;

Μάρτυρας: Δεν ερωτήθηκα και, για να είμαι ειλικρινής, δεν το θυμόμουν. Όταν έγινε η ανακοπή, με πήραν από το «Καραμανδάνειο» και με ρώτησαν λεπτομέρειες για την εξέταση του παιδιού 10 ημέρες πριν. Όπως και έπραξα και τους ενημέρωσα.

Δικηγόρος 34χρονης: Γιατί η παιδίατρος παρέπεμψε τη Τζωρτζίνα σε εσάς;

Μάρτυρας: Η γιατρός δεν υποπτεύτηκε τίποτα. Με κάλεσε και μου είπε, όταν πέθανε η Ίριδα, «θέλω να δεις το παιδί, μήπως έχει πρόβλημα στην καρδιά».

Δικηγόρος 34χρονης: Στην Ίριδα κάνατε όλες τις εξετάσεις;

Μάρτυρας: Της έκανα υπέρηχο.

Δικηγόρος 34χρονης: Γιατί δεν κάνατε υπέρηχο; Και το παιδί πέθανε;

Πρόεδρος: Μην απαντήσετε.

Δικηγόρος 34χρονης: Προσφεύγω στο δικαστήριο και θέλω να μου επιτραπεί η ερώτηση για να αναδείξω ότι η εξεταζόμενη είναι μια εντελώς αναξιόπιστη μάρτυρας και εντελώς ανεπαρκής γιατρός, παρά το γεγονός ότι φέρει τον τίτλο της καθηγήτριας.

Εισαγγελέας: Η συγκεκριμένη ερώτηση άπτεται άλλης δικογραφίας. Η αξιοπιστία της μάρτυρος κρίνεται από το δικαστήριο, μέσα από την εξέτασή της. Προτείνω να απορριφθεί η ερώτηση.

Δικηγόρος 34χρονης: Το σύστημα αξιών της μάρτυρος της επιβάλλει να λέει ψέματα μέσα στο δικαστήριο. Η μάρτυρας είναι ίσως και η αιτία που δεν απεφεύχθη ο θάνατος της Ίριδας στο σπίτι, καθώς η παιδίατρος έδωσε εντολή να γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και η κυρία μάρτυρας δεν το έκανε.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει αν θα επιτραπεί η ερώτηση.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό