18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Για κατασκοπεία σε βάρος της Ρωσίας και τρομοκρατία διώκεται ο διάσημος σκακιστής Γκάρι Κασπάροβ

Ειδήσεις Ελλάδα

Με χιούμορ σχολιάζει ο ίδιος σε ανάρτησή του την… ερήμην σύλληψη του

Την ερήμην σύλληψή του από τις Ρωσικές Αρχές διακωμωδεί ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ, διασκεδάζοντας με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του για κατασκοπεία και τρομοκρατική δράση.

Ειδικότερα, το δημοτικό δικαστήριο στο Syktyvkar, τη μεγαλύτερη πόλη στη βορειοδυτική περιοχή Κόμι της Ρωσίας , ανακοίνωσε ότι συνέλαβε… ερήμην τον γκρανμαίτρ του σκακιού μαζί με το πρώην μέλος του ρωσικού Κοινοβουλίου Γκενάντι Γκούντκοφ, τον συνιδρυτή του «Φόρουμ Ελεύθερης Ρωσίας», το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως «ανεπιθύμητη οργάνωση στη χώρα, Ιβάν Τουτρίνn, καθώς και την πρώην περιβαλλοντική ακτιβίστρια Γιεβγκένια Τσιρίκοβα.

Όλοι κατηγορήθηκαν για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου. Καθώς όλοι κατηγορήθηκαν ερήμην τους, κανένας δεν τέθηκε υπό κράτηση. Παράλληλα, το δικαστήριο έκανε δεκτές τις προτάσεις των ανακριτικών οργάνων να προφυλακιστούν οι Κασπάροφ, Γκούντκοφ, Τσιρίκοβα και Τουτρίν ως μέτρο περιορισμού.

Ο Κασπάροφ απάντησε στην είδηση της σύλληψης του γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στην πλατφόρμα Χ: «Η ερήμην σύλληψη είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος που έχω συλληφθεί ποτέ. Με καλή παρέα επίσης. Είμαι βέβαιος ότι όλους μας τιμά εξίσου που το τρομοκρατικό κράτος του Πούτιν ξοδεύει χρόνο σε αυτό, διαφορετικά θα πραγματοποιούσε διώξεις και δολοφονίες».

In absentia is definitely the best way I’ve ever been arrested! Good company, as well. I’m sure we’re all equally honored that Putin’s terror state is spending time on this that would otherwise go persecuting and murdering. https://t.co/uYlSwI9ss7

— Garry Kasparov (@Kasparov63) April 24, 2024

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό