23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συνεργασία BMW Group και η NTT DATA Romania

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο όμιλος BMW και η NTT DATA Romania υπέγραψαν συμφωνία κοινοπραξίας με επίκεντρο την ανάπτυξη και λειτουργία επιχειρηματικών λύσεων πληροφορικής.

Η BMW συνεχίζει έτσι να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυό του για το εταιρικό ΙΤ και εξασφαλίζει ταλέντα και εμπειρία στον τομέα του λογισμικού. Η εκτέλεση της συμφωνίας κοινοπραξίας υπόκειται στην εξέταση και έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Η κοινοπραξία επωφελείται από την πολυετή εμπειρία της NTT DATA στην ευέλικτη ανάπτυξη λογισμικού και από το δίκτυο που διαθέτει στην τοπική κοινότητα πληροφορικής της Ρουμανίας. Το νέο κέντρο στη Ρουμανία προορίζεται να υποστηρίξει τις ανάγκες πληροφορικής του BMW Group στην Ευρώπη και να προωθήσει project και καινοτομίες στο συγκεκριμένο τομέα για την παραγωγή, την ανάπτυξη, τους ανθρώπινους πόρους, τις πωλήσεις και τις οικονομικές υπηρεσίες της BMW.«Με την NTT DATA, βασιζόμαστε σε έναν ακόμη ισχυρό συνεργάτη που διαθέτει ένα εξαιρετικό δίκτυο σε μια τεχνολογικά ζωντανή περιοχή και μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε πρόσθετες δυνατότητες λογισμικού γρήγορα και στοχευμένα. Σε συνεργασία με εταιρείες όπως η NTT DATA μπορούμε να δημιουργήσουμε ισχυρούς κόμβους ΙΤ ως απάντηση στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στον κλάδο της πληροφορικής», σχολιάζει ο Alexander Buresch , CIO και Ανώτερος Αντιπρόεδρος του BMW Group IT.

Η κοινοπραξία θα εγκατασταθεί στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας. Η πανεπιστημιούπολη προσφέρει ένα ισχυρό οικοσύστημα για καινοτομίες με σταθερή επιχειρηματικότητα, νεοφυείς επιχειρήσεις και μεγάλο αριθμό ταλέντων στην τεχνολογική σκηνή. Αυτό δημιουργεί μεγάλες δυνατότητες για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της κοινοπραξίας, η οποία αναμένεται να απασχολεί περίπου 250 προγραμματιστές λογισμικού στο τέλος του 2024, και με τον αριθμό των εργαζομένων να υπολογίζεται να αυξηθεί σε τετραψήφιο μέχρι το 2027.

Το BMW Group και η NTT DATA συνεργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα έργων για πάνω από 30 χρόνια. Η υπογραφή της συμφωνίας κοινοπραξίας σηματοδοτεί το επόμενο μεγάλο βήμα σε αυτή τη συνεργασία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό