22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Συνελήφθη για κατασκοπεία μέλος του Ισλαμικού Κράτους σε ξενοδοχείο στη Βαγδάτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) συνελήφθη σε ξενοδοχείο στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ την Κυριακή, διευκρινίζοντας ότι η αποστολή του άνδρα ήταν να συλλέγει πληροφορίες για πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι ιρακινές αρχές διακήρυξαν τη «νίκη» τους κατά του ΙΚ στα τέλη του 2017, αλλά επιθέσεις τζιχαντιστών συνεχίζουν σποραδικά εναντίον του στρατού και της αστυνομίας, ιδιαίτερα σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές εκτός μεγάλων πόλεων.

Ο άνδρας συνελήφθη σε ξενοδοχείο στη Βαγδάτη από «μονάδες των υπηρεσιών πληροφοριών που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια της τουριστικής υποδομής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Al-Rasafa , όνομα της ανατολικής όχθης του ποταμού Τίγρη που διασχίζει την πρωτεύουσα.

Ο ύποπτος κατηγορείται ότι «παρείχε» στους τζιχαντιστές «προσωπικές πληροφορίες για μέλη των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Νινευή», την περιοχή του βόρειου Ιράκ όπου βρίσκεται η μεγάλη πόλη της Μοσούλης, ανέφερε το δελτίο τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι η άνδρας είχε «ομολογήσει την ένταξη του» στο ΕΙ.

Το κείμενο δεν αποκαλύπτει ούτε την ταυτότητά του ούτε το όνομα του ξενοδοχείου όπου έγινε η σύλληψή του.

: Le Figaro

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό