20.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΥΣΕΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 11:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ΚΥΣΕΑ συνεδριάζει καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεινται κρίσεις τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στα Σώματα Ασφαλείας. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr, οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ θα γίνουν αργότερα καθώς πρώτα θα πρέπει να ενημερωθεί για όλα και να πάρει τις αποφάσεις του ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο πρώτο ΚΥΣΕΑ του έτους αναμένεται να οριστεί ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, καθώς ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στις 17 Ιανουαρίου συμπληρώνει τον τέταρτο χρόνο του στη θέση αυτή και ως εκ τούτου ολοκληρώνει τον κύκλο του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, για τα νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, με κάποιους τις τελευταίες ώρες να κερδίζουν έδαφος έναντι άλλων.

Σύμφωνα με τα πιο πιθανά σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αυτά του αντιστράτηγου Δημήτρη Χούπη, διοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, του Αρχηγού Στόλου, αντιναύαρχου, Δημητρίου – Ελευθερίου Κατάρα, καθώς και του Αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου, Θεμιστοκλή Μπουρολιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό