23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Προέδρου της Αιγύπτου Ελ Σίσι με τον Πρόεδρο του Ομίλου Κοπελούζου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αιγύπτιος πρόεδρος έδωσε εντολή να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν οι κοινές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ελληνικού Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτριο Κοπελούζο, παρουσία του Πρωθυπουργού, Dr. Mostafa Madbouly, του Υπουργού Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Dr. Mohamed Shaker και ορισμένων ανώτερων στελεχών της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής Προεδρίας, Σύμβουλος Ahmed Fahmy, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος El-Sisi ενημερώθηκε για την πρόοδο του έργου “GREGY Project” για την ηλεκτρική διασύνδεση μετην Ευρώπη, ιδίως με την επιτυχή ένταξη του έργου στον αρχικό κατάλογο έργων κοινούενδιαφέροντος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της επόμενης φάσης υλοποίησης του έργου, δηλαδή την εκπόνηση των τελικών τεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών, καθώς και της μελέτης για τον καθορισμό της διαδρομής των θαλάσσιων καλωδίων σύνδεσης.

Στον Πρόεδρο El-Sisi δόθηκε μια επισκόπηση των σχεδίων του ομίλου για την παραγωγήανανεώσιμης ενέργειας στην Αίγυπτο. Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ενίσχυση των κοινών εργασιών μεταξύ της Αιγύπτου και του Ομίλου Κοπελούζου για την υλοποίηση ενός έργου παραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας 9,5 γιγαβάτ, το οποίο θα στηρίξει σημαντικά την αιγυπτιακή οικονομία και θα συμβάλει σημαντικά στις προσπάθειες για τη μετάβαση σε καθαρή ενέργεια στην Αίγυπτο και την Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου El-Sisi με τον κ. Δημήτρη Κοπελούζο, τον Πρωθυπουργό, Dr. Mostafa Madbouly, τον Υπουργό Ενέργειας, Dr. Mohamed Shaker, και στελέχη του Ομίλου Κοπελούζου

Ο Πρόεδρος El-Sisi έδωσε οδηγίες να συνεχιστούν και να επιταχυνθούν οι κοινές προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να ολοκληρωθούν τα προτεινόμενα έργα το συντομότερο δυνατό. Τόνισε επίσης την ανάγκη να εξορθολογιστούν οι διαδικασίες και να εξαλειφθούν τυχόν εμπόδια που μπορεί να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου. Ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε την πρόθεση της Αιγύπτου να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη διεθνή μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, η οποία θα ωφελήσει την Αίγυπτο τόσο σε οικονομικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο. Ο Πρόεδρος El-Sisi εξήρε την επίμονη συνεργασία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας σε όλους τους τομείς, η οποία καταδεικνύει τις ισχυρές σχέσεις που μοιράζονται οι δύο χώρες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό