17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – Φον Ντερ Λάιεν στο Νταβός

Ειδήσεις Ελλάδα

Με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αντάλλαξαν απόψεις για την ατζέντα του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου και ειδικότερα για την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζήτησαν ακόμη θέματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Νωρίτερα, στο Φόρουμ του Νταβός και συζητώντας με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Foreign Policy», ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στην Ερυθρά Θάλασσα. «Τώρα που προσπαθούμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό, κάθε διακοπή στις γραμμές τροφοδοσίας μπορεί μόνο να περιπλέξει την προσπάθεια που καταβάλλουν οι κεντρικές τράπεζες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά την Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είχαμε όντως περίπλοκες σχέσεις με την Τουρκία. Κατά την πρώτη μου θητεία είχαμε πολύ δύσκολες στιγμές. Από τον σεισμό στην Τουρκία έχουμε καταβάλλει μια τίμια προσπάθεια να χτίσουμε γέφυρες».

Φωτό: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Πρόσθεσε, δε, ότι ακόμα και αν δεν λύσουμε τη διαφορά μας για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, μπορούμε να συμβιώσουμε και να οικοδομήσουμε πάνω στη θετική ατζέντα.

Στο περιθώριο του Φόρουμ στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Intel, με την πρόεδρο της Alphabet, μητρικής της Google, καθώς και με τον πρόεδρο της Google για δραστηριότητες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό